Przede wszytskim wagonu siana ale wciaz mniej od Mourinho (szczególnie biorac pod uwage pensje, które tez mają znaczenie na jakiego piłkarza mozesz sobie pozwolic. Liverpool nigdy Ibry z jego wymaganiami finansowymi by nie podpisał mimo, ze ten teoretycznie był za darmo)
Po drugie, ja nigdzie, NIGDZIE nie pisałem, ze Klopp robi wyniki bez transferów. Ja tylko pisze dokładnie to:
Żeby nie oceniac równą miarą wyników dwóch trenerów pracujących w troszke (niewiele ale jednak na tym najwyzszym poziomie detale mają piorunujące znaczenie) w troszke innych warunkach. Cały czas to pisze, a Ty cały czas przesmiewasz "Wielkiego Kloppo", który jest minus iles punktów za Mourinho. No jest iles punktow za Mourinho bo zamiast kupic sobie Sancheza (tak dla przykładu tylko) mógł sobie jedynie kupic Mane. Zamiast kupic sobie Matica mógł sobie kupic jedynie Wijnalduma etc
Bo wciąz uwazam, ze drugie miejsce przy takich zakupach to nie sztuka a obowiązek. Zresztą całkiem podobnie uwazam,ze 4 miejsce dla Kloppa przy tych trasferach które robi, to nie sztuka a obowiązek, nawet biorac pod uwage sprzedaz Coutinho.
Nie wiem czy to juz pisałem (zart) ale jakbys nie zauwazył ja za wyniki nie krytykuje Mourinho. Krytykuje go za styl podkreslając, ze wyników nie robi nadzwyczajnych (co nie znaczy ze złe... robi odpowiednie) przy takich transferach. I podobnie z Kloppem. Ja go nie wychwalam, ze robi wyniki ponad stan, bo tak nie uwazam. Ja go wychwalam za momentami oniesmielajacy styl gry jego druzyny. A ze w parze z tym stylem gry ida odpowiednie (jak na poziom transferów) wyniki to tym lepiej.
No wlasnie. Przestanmy. Przestanmy wysmiewac Kloppa bo jest na miejscu na którym byc powinien i iles tam punktów za Mourinho.
I Klopp i Mourinho są na miejscu na którye mają potencjał i nie robią pod wzgledem wyników nic nadzwyczajnego. No ale Kloppa przynajmniej swietnie sie oglada
Oj tam, czepiasz sie. Tak mi sie napisało