Forumowe zaklady

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Forumowe zaklady

Post autor: masacra » 19 sty 2018, 20:27

Kamil232 pisze: Ale podobnie fakt, że Klopp walczy o wicemistrza to skutek wydania wagonu siana i transferów.
Przede wszytskim wagonu siana ale wciaz mniej od Mourinho (szczególnie biorac pod uwage pensje, które tez mają znaczenie na jakiego piłkarza mozesz sobie pozwolic. Liverpool nigdy Ibry z jego wymaganiami finansowymi by nie podpisał mimo, ze ten teoretycznie był za darmo)

Po drugie, ja nigdzie, NIGDZIE nie pisałem, ze Klopp robi wyniki bez transferów. Ja tylko pisze dokładnie to:
Kamil232 pisze:
I ok Mourinho może kupuje większe gwiazdy światowe i dlatego słusznie wymaga się od niego najpóźniej za rok trofeum. Klopp mniej głośne i zadowolenie jest z walki o wicemistrza.
Żeby nie oceniac równą miarą wyników dwóch trenerów pracujących w troszke (niewiele ale jednak na tym najwyzszym poziomie detale mają piorunujące znaczenie) w troszke innych warunkach. Cały czas to pisze, a Ty cały czas przesmiewasz "Wielkiego Kloppo", który jest minus iles punktów za Mourinho. No jest iles punktow za Mourinho bo zamiast kupic sobie Sancheza (tak dla przykładu tylko) mógł sobie jedynie kupic Mane. Zamiast kupic sobie Matica mógł sobie kupic jedynie Wijnalduma etc
Kamil232 pisze: Czepiasz się Mourinho, że będzie robił lepszy wynik, bo ściągnie sobie piłkarzy. I oho ho co to za sztuka.
Bo wciąz uwazam, ze drugie miejsce przy takich zakupach to nie sztuka a obowiązek. Zresztą całkiem podobnie uwazam,ze 4 miejsce dla Kloppa przy tych trasferach które robi, to nie sztuka a obowiązek, nawet biorac pod uwage sprzedaz Coutinho.
Nie wiem czy to juz pisałem (zart) ale jakbys nie zauwazył ja za wyniki nie krytykuje Mourinho. Krytykuje go za styl podkreslając, ze wyników nie robi nadzwyczajnych (co nie znaczy ze złe... robi odpowiednie) przy takich transferach. I podobnie z Kloppem. Ja go nie wychwalam, ze robi wyniki ponad stan, bo tak nie uwazam. Ja go wychwalam za momentami oniesmielajacy styl gry jego druzyny. A ze w parze z tym stylem gry ida odpowiednie (jak na poziom transferów) wyniki to tym lepiej.
Kamil232 pisze: Ale przestańmy stosować podwójne standardy.
No wlasnie. Przestanmy. Przestanmy wysmiewac Kloppa bo jest na miejscu na którym byc powinien i iles tam punktów za Mourinho.
I Klopp i Mourinho są na miejscu na którye mają potencjał i nie robią pod wzgledem wyników nic nadzwyczajnego. No ale Kloppa przynajmniej swietnie sie oglada :P
Kamil232 pisze: Zaraz chwila moment. Jaki sukces z Liverpool osiągnął Klopp?
Oj tam, czepiasz sie. Tak mi sie napisało :wink:

Wróć do „Gry Forumowe”