Nasz codzienny dreamliner

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6654

Nasz codzienny dreamliner

Post autor: Boromir » 21 sty 2018, 9:57

Nie wiem, czy całość, bo urywa się to w trakcie dyskusji.

W skali filmwebowej daję 4/10, spore zapowiedzi, trailery a wyszedł z dużej chmury mały deszcz.

Duża chmura to oczywiście powiązania Winnickiego z typami od urodzin Hitlera plus ich obrona w sejmie. Całe to powiązanie z Duce czy Ruchem Narodowym na zasadzie "Piątkowego" znajomy znajomego działa w tej samej organizacji i chodzi na ten sam festiwal więc go podepnijmy pod neonazizm. A w rzeczywistości chodzi nie o Winnickiego tylko o jego asystenta, który zresztą wcale się nie kryje, że przeszłość tego typa zna zna, nie popiera jej a łączy ich tylko działalność w tej organizacji.

To tak jakby mnie kiedyś z ziomami ozoba połączyli, bo ja znam ozoba, a ozob ich. No słabe :?

Niby Winnicki miał wywierać naciski i doprowadzić do zwolnienia laski z urzędu, a prawda taka, że urząd zlikwidowano i dlatego nie pracuje.

A urodziny Hitlera organizuje gość z recydywą za rasizm, jakieś stowarzyszenie Narodowych Socjalistów w liczbie pięciu, asystenta Winnickiego na tym performansie (to jest tak absurdalny event, że nie mogę tego inaczej nazwać - tort, flagi, palenie swastyki, mundury, siedmiu gości, w tym dwóch z TVN :rotfl: ) nie ma i nic nie wskazuje, że miałby o nim wiedzieć . Na koncercie też go nie widać, przy czym tam jest z kilkadziesiąt osób w tym Niemcy.

Plus jeszcze absurdalny wątek z dostępem do broni.

W studiu nie lepiej, eksperci analizują tekst piosenki z 1996 roku i dziwią się, że mówi o bezrobociu którego w Polsce AD 2017 nie ma :D

Jedyne do czego można się przyczepić to do tych materiałów z Festiwalu Orle Gniazdo, ale to już jest materiał do prokuratury, bo na takie rzeczy nie ma miejsca w tym kraju.

Paradoksalnie materiał który miał pokazać środowisko polskich neonazistów jedynie przekonał, że jest środowisko tak marginalne, że nawet dziennikarz TVN może się dostać na super tajne urodziny Hitlera w środku lasu.

Bonus:
Obrazek

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”