Góry

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Góry

Post autor: Babel » 26 sty 2018, 17:59

Chyba nie rozumiesz sytuacji i zamieszania informacyjnego jakie jest naturalne dla takich sytuacji: ograniczonym źródłem informacji jest wykończona fizycznie, być może zdeteriorowana partnerka górska Mackiewicza, źródłem wydają się być jacyś obserwatorzy pod górą, źródłem są pakistańskie media, źródłem są nasi pod K2 czyli jakieś 200 kilometrów dalej i źródłem jest żona, być może najbardziej wiarygodnym, ale tak naprawdę realną sytuacje trudno jej określić. Zazwyczaj ktoś coś gdzieś widział, a inne źródło widziało to inaczej. W tym wszystkim nie wiadomo komu wierzyć i tak naprawdę ciężko określić wiarygodność informacji. To że rozmawia z mediami może oznaczać jedynie jej desperacje i wiarę w zgromadzenie środków. Inna sprawa na ile chce w to wtajemniczać dzieci, może niekoniecznie jej się to udać przez dziwaczne "zaangażowanie" mediów.

Ty chyba naprawdę myślisz, że wykończona Francuzka w wielkim masywie górskim na niezamieszkałym lodowcu z telefonem satelitarnym na baterie, gdzie walka jest o każdy metr w dół urządziła sobie livechat z żoną Mackiewicza? Przecież tą mogą być szczątki informacji sprzed wielu godzin. Objawem choroby wysokogórskiej są omamy, także to dość odważne, wierzyć tylko jej słowom.

Wróć do „Inne sporty”