F.C. Barcelona (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post autor: Janio » 19 wrz 2005, 7:47

Przegrana z Atletico tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że w ekipie Dumy Katalonii konieczne są zmiany i mam nadzieję, że zauważy to również ten, kto ma na to największy wpływ - Frank Rijkaard.

Nie chodzi mi tu o wywalenie połowy składu (jak chcieliby niektórzy - fuera Presas!, fuera Rijkaard!, fuera Valdes1 itd. :roll: ) tylko o korekty ustawienia i taktyki w odniesieniu do klasy i potencjału rywali.

We wczorajszym meczu zawiódł z pewnością Oleguer (którego ostatnio broniłem, bo wydawało się, że gra coraz pewniej), ale nie on sam...

Źle funkcjonował środek pola, piłka była często wybijana na oślep, długim podaniem i to w momencie gdy prowadziliśmy 1-0 ! Barca nie grała swojej gry - wymiany masy podań w środku pola i na flankach i zagrywania podań prostopadłych do szybkich Giuly'ego i Eto'o.

Przy pierwszej bramce zawinili środkowi obrońcy! Dośrodkowanie Petrova? zgoda było dobre, ale w meczu masa dośrodkowań wlatuje w obręb szesnastki, co nie znaczy że muszą one spadać na głowę niekrytego najlepszego strzelca rywali!!! Gdzie byli Edmilson i Puyol? Valdes też się nie popisał...

Po drugie - katastrofalny w skutkach brak gry skrzydłami, nie było dublowania pozycji przez Gio, czy Oleguera, Giuly i Ronni nie wykonują prawie rajdów prawą i lewą stroną.

Jest w składzie Santi Ezquerro... Pytam się: po co on został sprowadzony? bo za darmo był, czy dlatego że miał dać alternatywę dla Giuly'ego, Ronniego, czy Eto'o. A tu za Francuza wchodzi Iniesta i nagle już w ogóle nie ma gry skrzydłami.

Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że środowy mecz z Valencią Blaugrana zagra o wiele lepiej, z nowymi pomysłami na strzelanie bramek i skuteczną grą w defensywie.

Póki co: DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE, WIERNI PO PORAŻCE !
Visca el Barca!

Wróć do „Hiszpania”