F.C. Barcelona (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 19 wrz 2005, 20:47

Jose Mourinho to trener znakomity. Mimo całej mojej antypatii do niego jestem w stanie docenić, iż jest on (tutaj dwie wersje: najlepszym albo jednym z absolutnie najlepszych) fachowcem jakich mało. Powiem więcej! Uważam, że mógłby on doprowadzić taką drużynę jak Barcelona do dominacji w Europie, ale pewnym kosztem. Kosztem pięknej gry. Kosztem nieskazitelnej postawy drużyny jako zawodników i trenera do której nas przyzwyczaili. To jest cena której nie potrafiłbym osobiście przekłknąć. Wolę oglądać Barcelone walcząca do ostatniego punkty o zwycięstwo w lidze, odpadającą z LM niż Barca pod wodzą Mourinho która jest kojarzona właśnie z tym nazwiskiem. Guus Hiddink moim skromnym zdaniem pokazał, że nie odbiega od Mourinho i jest w stanie czynić rzeczy wielkie. Jestem przekonany, że możliwości które daje Barca zostałyby spożytkowane należycie. Jeszcze wracając do Jose to ja już przestałem patrzeć na niego przez pryzmat Romka. Pieniądze same nie grają. Jose nie pozwoli na bezsensowne transfery i pozwoli grać tylko tym, którzy naprawdę na to zasługują. Oczywiście pieniądze dają mu niesamowite możliwości, ale to on to wszystko układa pokazując jak świetnym jest fachowcem.
Jeszcze wracając do Rijkaarda to póki co bronią go wyniki, ale to się może zmienić (i zmienia się). Jeżeli nie uda się obronić tytułu a w LM nie pokażemy zbyt wiele to chyba Holender będzie mógł się obawiać o swoją posadę. Trudno mi o nim pisać bo mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony wreszcie mistrzostwo w La Liga i w miarę dobre występy w LM a z drugiej jaki wkład w to wszystko ma naprawdę Frank?

wypada czekać :roll:

Wróć do „Hiszpania”