(4-4-2):
Julio Cesar – Cordoba, Materazzi, Samuel, Favalli - Figo, Cambiasso, Veron, Stankovic – Cruz, Martins
Czyli jednak Cordoba na prawej a Adriano na ławie. W sumie chyba dobry skład ale mi się wydaje, że Mancio posadzi na ławce Verona albo Cuchego i od początku zagra Hammer albo Pizarro.
Na innej stronie znalazłem taki skład:
12 Julio Cesar , 2 Cordoba, 23 Materazzi, 25 Samuel, 16 Favalli, 7 Figo, 8 Pizarro, 6 C. Zanetti , 5 Stankovic, 9 Cruz, 20 Recoba
Tutaj to już chyba lekko przegieli 6 zmian w porównaniu do poprzedniego meczu to za dużo. Wiadomo jak takie eksperymenty skończyły się w meczu z Palermo.
Ciekawostki:
Ważny mecz dla Martinsa
Jeśli nigeryjski napastnik zagra w środowym meczu z Chievo, będzie to dla niego 100 występ, od czasu kiedy jest we Włoszech. ‘Oba Oba’ rozegrał 62 mecze w Serie A, dwa w Serie C1, 11 w Pucharze Włoch, 23 w europejskich rogrywkach i jeden w Superpucharze Włoch. Strzelił 38 bramek. W Italii Martins grał dal Reggiany i Interu, a jego oficjalny debiut miał miejsce w przegranym meczu 2-0 przez Reggiane ‘u siebie’ z Como w Serie C1, 14 kwietnia 2001.
Inter od 17 kolejek zdobywa bramki na wyjeździe
Nerazzurri strzelili, co najmniej jedną bramkę rywalowi w 17 kolejnych meczach wyjazdowych (nie wliczając przegrany 2-0 mecz z Milanem w LM z ubiegłego sezonu), zdobywając łącznie 24 bramki poza San Siro. Ostatnim razem zespołowi prowadzonemu przez Roberto Mancini’ego nie udało się nic ustrzelić 15 stycznia 2005 w zremisowanym 0-0 meczu z Regginą na Granillo
Chievo v Inter w Veronie
W 4 oficjalnych meczach pomiędzy tymi drużynami na Bentegodi, Chievo wygrało raz (2-1, 2002/03 Serie A), 2-krotnie zremisowało (2-2, 2001/02 Serie A; 2-2, 2004/05 Serie A) i raz przegrało z Nerazzurri (2-0, 2003/04, Serie A). Inter grając w Veronie strzelił łącznie 7 bramek.
Ja obstawiam wynik 2-1 dla Interu