Książki - recenzje

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post autor: fieldy » 23 wrz 2005, 0:41

Krzysztof Jarzyna pisze:wzialem Cobena. tym razem "Najczarniejszy strach". ksiazka nie jest nowoscia (chyba z 2000r) ale jak to jest u Harlana - na wysokim poziomie. Akcja tak zakrecona i pogmatwana, a przy tym wciagajaca, ze moznaby nad ksiazka przesiedziec caly dzien. Generalnie chodzi o poszukiwanie dawcy szpiku kostnego, ktorego: w ogole nie ma, zaginal w dziecinstwie, jest seryjnym porywaczem... Rolling Eyes dziwne? nie bardziej niz historia tam opowiedziana. polecam.
jestem zmuszony pochwalić Kzysia za dobór odpowiedniej "Lektury" Książki harlana sa w tej chwili u mnie na pierwszym miejscu [i chyba długo pozostaną]
Facet niesamowicie "operuje piórem", z reguły jak zaczynam czytać jakąś jego książkę to .. czytam ją od razu całą [dla tych nie w yemacie - one po prostu ak wciągają]
Strasznie podobają mi się książki gdzie głównym bohaterem jest myron Bolitar [agent sportowy] Jednak najbardziej [jak dotąd] podobała mi się "dont't say a word" ["nikomu ani słowa"] - po prostu kapitalna.
Harlan Coben jest mistrzem "gmatwania" nigdy nie wiesz co się stanie w nastepnym rozdziale, praktycznie każdy rozdział kończy się czyms zaskakującym [i nie ma siły - musisz czytac nastepny, żeby się dowiedzięć co będzie dalej] Mało tego .... ddalszy cią danego watku jest z reguły opisywany kilka rozdziałów późij - co tylko przyśpiesza czytanie.
Krzysztof Jarzyna pisze:polecam.
ja przebije samego Jarzynę i powiem : GORĄCO POLECAM

Skoro o książkach już mowa - poleciłbym równiez książki pisarki o nazwisku : Alex Kava [kobieta] :lol: kolejna seria kryminałów, gdzie główną rolę odgrywa pewna agentka - dla romantyków, nie zabraknie wątków miłosnych :lol: ale najważniejszym wątkiem jest seryjny zabójca, który prześladuje główną bohaterkę przez kilka książek :lol:

Innym autorem , którego dzieła warto poczytać jest z pewnością James Patterson, to on jest autorem takich dzieł jak "Kolekcjoner" [słynny kryminał z Casanovą, który zabijał w lesie młode kobiety]; "W sieci pająka" [niedługo ekranizacja na TVN-ie] i jeszcze jednej ciekawej powieści "Kot i mysz" w tych trzech powieściach głównym bohateraem jest policjant Aleź Cross [który ma propozycje z FBI, al woli pracować dla policji Waszyngtońskiej - przywiązanie i w ogóle - fajny klimacik] ale do rzeczy - we wszystkich ekranizacjach tych powieści Alexa Crossa gra Morgan Freeman [a to już wystarczy za wszelkie reklamy tych dzieł]

P.S - z nieierpliwością oczekuje na ekranizacje utworów Harlana, który prawa do swoich powieści sprzedął za grube miliony 8)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”