Ja na przykład nie uważam że JKM nie popełnia błędów i jest bogiem, każdy jest tylko człowiekiem więc to normalne. Poza tym nie zgadzam sie w 100% z poglądami żadnej partii (musiałbym sam startować żeby tak było). Ale to co obcnie robią media to już są po prostu jaja.piwus pisze:Pogrubiłem nie ze złośliwości (no może trochę, bo padają fakty dyskredytujace wszystkie partie oprócz giganta PJKM ). Twierdzicie, Mikke jest pomijany w mediach i może.. dobrze?
JKM nie mówił o tym, że mamy popierać jako Polska Łukaszenkę tylko podał wyniki jakichśtam badań twierdząc, że, o dziwo, jest on obrońcą niepodległej Białorusii bo większość społeczeństwa jest za przyłączeniem do Matuszki Rosji. Zaledwie dwa zdania komentarza dziennikarza gazety i już przeinaczył całą sprawę. Zaiste żałosne. Szkoda, że nie napisał np. o Giertychu, który twierdzi, że na beznyne nie ma VAT-u albo np. podając wyimaginowane koszty budowy autostrad czy pracy sejmu/senatu.
Jakby tego było mało Radio TOK FM zorganizowało sondaż sms-owy, który miał polegać na typowaniu partii na którą się zagłosuje. Wyniki miały być podane wczoraj ale na stronie ani gazety (która napisała o tym głosowaniu artykuł) ani radia nie ma ani słowa o wynikach, osoby z radia informują, ze wyniki będą... po wyborach (czyli psu na bude). Ktoś gdzieś usłyszał niby w eterze, żę wspomniano coś o wynikach ale to nie było oficjalnie, nikt nie chciał natomiast już tego powtórzyć. Jakby tego było mało artykuł o głosowaniu znikł z portalu gazety. Agorze serdecznie już dziękuję zatem (dodam tylko, że spartolili pewien miesięcznik, który przez ponad dwa lata czytałem a po przejęciu przez nich przypomina przyjaciółkę czy życie na gorąco a nie gazetę naukową).
Dodam od razu że nie jestem czcicielem Najwyższego Czasu, z gazet czytam przeważnie gazety naukowe (jakieś Wprosty czy Newseek już dawno porzuciłem).
Generalnie postawa niektórych mediów w tych wyborach jest żałosna, całe szczęście, że na Internecie nie jest tak łatwo położyć "łapy". Tak czy siak już jutro wieczorem będzie większość spraw klarowna, zobaczymy kto wygra, kto wejdzie a kto nie. Mam tylko nadzieję, że w tym kraju, ktokolwiek nie stworzy rządu, będzie coraz lepiej.