The Championship (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

The Championship (zbiorczy)

Post autor: Carbon » 21 kwie 2018, 18:21

Piękna kolejka, bo Sunderland oficjalnie w League One. :beer: Wczoraj zaś Fulham pewnie wygrał w małych derbach Londynu z Millwall aż 0-3. Sessegnon to jest taki crack, że to głowa mała, zdecydowanie największy angielski talent. Swoją drogą obecnie jest wystawiany z przodu na boku linii, podobna pozycja do Mane/Martiala w sensie, śmieszna sprawa biorąc pod uwagę, że na początku sezonu grał jako lewy obrońca. Przykre tylko to, że Fulham może to nic nie dać, bo Cardiff ma wciąż dwa mecze do rozegrania, a dziś na przykład grają z Nottingham, którzy nie grają o nic. :<
No i jeszcze przyjemna informacja z League One - Wigan oficjalnie awansowało do Championship! :D To mnie akurat cieszy, dalej mam w pamięci wygrany finał FA Cup przeciwko City. :P Stamtąd szkoda mi jeszcze trochę Portsmouth, którzy nie wytrzymali tempa i dwoma porażkami z rzędu zaprzepaścili praktycznie szanse nawet na play-offy. Ale przynajmniej Charlton Athletic na tym skorzystało i jak oni awansują, to będę umiarkowanie zadowolony.
A, do League One z League Two oficjalnie też awansowało Luton, które dotychczas w 44 meczach strzelili 91 bramek. :mrgreen: W sumie to aż dziwne, że aż tyle punktów dzieli ich od pierwszego miejsca w tabeli, ale pewnie i tak najważniejszy jest awans.

Wróć do „Anglia”