Liverpool - Roma

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Liverpool - Roma

Post autor: Bernabeu » 25 kwie 2018, 15:16

Zmierzam do tego, że w obecnej piłce w czołówce przykłady drużyn jak Atletico (aczkolwiek pytanie ile to jest determinowane talentem jaki mają) czy United - czyli drużyn grających betonową piłkę, albo niewykorzystujących czołowych piłkarzy - to wyjątki, nie reguła, więc trudno mi zaakceptować argument, że w ''innym miejscu nie robiłby takiego wrażenia". Wstawcie Kane'a/Messiego/Ronaldo/Lewandowskiego/każdego czołowego piłkarza na świecie do tegorocznego United/Atletico, i żaden z nich nie grałby na obecnym poziomie (a jak grałby to z gorszymi statystykami) - ale nikt nie kwestionuje, że to jest światowy top i nikt (może poza Moodym90 wobec Ronaldo :P) nie używa wobec nich takich argumentów. Nie widzę powodów by Salaha traktować tutaj inaczej poza faktem - o czym wspomniałem - że on gra na tym poziomie pierwszy sezon, ale dla ogólnej oceny tego roku Egipcjanina nie ma to żadnego znaczenia.

Co, jak podkreśliłem, nie znaczy, że nie zauważam wpływu Kloppa i faktu jak świetnym wyborem był dla Salaha Liverpool.

@Wojtekb, owszem, sam to podkreśliłem. Najlepszy sezon Ronaldinho czy Kaki jest porównywalny do tego Ronaldo. Ale dziesiąty najlepszy sezon Ronaldo w karierze to ten ubiegłoroczny, a dla Ronaldinho i Kaki... :)

Wróć do „Puchary Europejskie”