ARGENTYNA - MŚ 2018

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

ARGENTYNA - MŚ 2018

Post autor: Salas11 » 23 maja 2018, 13:59

RLG pisze: Czytaj ze zrozumieniem. Nie podważam jego klasy, podważam stawianie go na piedestale jako króla futbolu. Specjalnie zaznaczyłem nawet, dla niektórych, że był świetny.
No to Ci dałem przykład, kto wobec tego zasługuje na to miano jak nie gość któremu by w sklepie nawet piwa nie sprzedali a już rozpierdalał system w najważniejszym piłkarskim turnieju?
Delpiero14 pisze: Ronaldinho w swojej grze był po prostu bardzo, ale to bardzo efektowny. Tylko tyle i aż tyle. Messi dla odmiany jest efektywny.
Ronaldinho porywał, u niego każda akcja była inna. Za to u Messiego wiele akcji wygląda niemal identycznie, typu krótkie prowadzenie piłki wzdłuż pola karnego wykorzystując przewagę w zwinności i motoryce. W tych akcjach widać do perfekcji wyćwiczone zachowanie w konkretnej sytuacji, ale brakuje tu fantazji, duszy, szaleństwa. Nigdy nie widziałem Messiego robiącego ruletę czy przeplatankę. Nie żebym twierdził że nie potrafi, ale w swej doskonałości wolał skupić się na podstawach futbolu. Dlatego dla mnie zawsze Ronaldinho > Messi.

Wróć do „GRUPA D: Argentyna, Islandia, Chorwacja, Nigeria (MŚ 2018)”