Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC

Post autor: Slim91 » 24 maja 2018, 23:35

Nie wiem jak Liverpool może pokonać znacznie lepszy Real który ma ostatnio mentalność zwycięzcy. Na każdej pozycji mają lepszego zawodnika. Porównywanie obrony oraz pomocy obu ekip to żart. Jedynie tercet LFC może podchodzić pod Madryt, ale jak dla mnie to wciąż nie to. Real wygrał wszystkie mecze poza Bernabeu w tym roku w LM i wg mnie każda z tych pokonanych drużyn jest drużyną lepszą od LFC. Na ostatniej 10 finałów LM(a nawet od 2006 r) IMO tylko raz faworyt finału nie zabrał pucharu do domu. Chelsea ogrywając Bayern sprawiła niespodziankę choć też nie jakąś do przesady wielką. Myślę, że LFC może pokonać Madryt tylko dzięki szczęściu czy losowym przypadku. Jeżeli Roma potrafiła im w 180 minut meczu strzelić 6 goli to Real jest w stanie smialo ustrzelić 3 bramki we finale.

Jak Wy zapatrujecie się na finał LM :?: W ostatnim finale LE różnica klas obu zespołów była aż nadto widoczna i w Kijowie może być podobnie. Cześć piłkarzy Realu ma z Kijowa dobre wspomnienia z finału EURO w 2012 roku.

e:Nawet trudno się nie zgodzić z ostatnią wypowiedzią del Bosque, że żaden z piłkarzy LFC nie miałby miejsca w składzie Realu. Może jedynie Salah. Choć kto wie jakby się sprawdził w zespole gdzie nie byłby główną gwiazdą.

Wróć do „Puchary Europejskie”