Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC

Post autor: masacra » 28 maja 2018, 12:47

Sergek pisze: Sam masacra pisales na wiosne, ze Karius wyglada naprawde obiecujaco i nie obrazilbys sie jak poszedl droga DDG. Nie zmieniaj historii ze wzgledu na sobote.
A gdzie ja zmieniam historie? Przeciez to wszystko napisałem w poscie do Morrowa. Karius wyglądał obiecująco (w tym sensie ze ustrzegł sie goli po swoich błędach) i to dało wielu (w tym mnie samemu) mniejszą bac wiekszą nadzieje, ze byc moze Liverpool nie bedzie musiał wzmacniac tej pozycji. Ale tez nie ma co zaklinac rzeczywistosci i pisac, ze w tym czasie grał jakos spektakularnie zajebiscie czy nawet, ze wogóle utrzegał sie błedów, bo to nieprawda. Wiele razy miał po prostu szczescie. A, ze wszyscy jestesmy wyposzczeni przez brak dobrego bramkarza juz od prawie dekady, to kazdy promyk nadziei, a takim były te miesiace Kariusa, troche wyolbrzymiamy. Tak samo było sezn temu z Mignioletem na wiosne. Tez zaliczył kilka niezłych wsytepów, zaczął w koncu wyglądac obiecująco, dopoki nie rpzyszedł kolejny sezon i kolejne wpadki Belga. Karius nawet nowego sezonu nie doczekal.
Tak naprawde teraz bedzie miał jeszcze trudniej, przynajmniej jesli chodzi o presje. Jak pisałem, jesli zacznie sezon w bramce to cały kraj bedzie z mu sie uwaga przyglądał czekając na jakąs wpadke, by z tryumfem stwierdzic, ze Klopp musi byc niespełna rozumu, by wciąz ufac gosciowi, który przegrał mu finał LM. To mu napewno nie pomoze w dobrej grze. Presja bedzie niewyobrazalna, a on chyba nienajlepiej sobie z tym radzi. Wiec konkludując, raz jeszcze, nowy GK to mus.
sickstick pisze: A kto u was trenuje bramkarzy?
John Achteberg, który jest head GK coach od bodaj 2010 roku. I powiem szczerze, ze jest wielu kibiców, którzy jego własnie obwiniają za słabą forme kazdego kolejnego bramkarza Liverpoolu.

Wróć do „Puchary Europejskie”