nie wiem jakie zasady maja w reprezentacji, ale tam powiedzmy, ze ramos kapitan jest jeszcze zrozumialy, na pewno ma najwiekszy staz, a przede wszystkim brak alternatyw bo z tych bardziej doswiadczonych zawodnikow wiekszosc gra w barcelonie, a raczej trudno sobie wyobrazic katalonczyka przewodzacego reprezentacji hiszpanii, zwlaszcza przy obecnej sytuacji politycznej, nieprawdaz?Bernabeu pisze: Ramos jest też kapitanem kadry, ale rozumiem, że to kastylijski imperializm.
Pique byłby faktycznie najbliżej, ale ma jedną LM i Euro mniej jako podstawowy gracz. Tak, wiem, Puchar Króla > Euro.moody90 pisze: napisalbym, ze nie trzeba szukac wsrod maldinich i beckenbauerow, bo z samych zawodnikow z barcelonskim epizodem w karierze pique, alves czy nawet smieszny maxwell maja obecnie po kilka lub kilkanascie trofeow wiecej od ramosa, ale zapomnialem, ze od kiedy real wygrywa seryjnie lm tylko te rozgrywki sie licza
nie mowie, ze puchar krola>euro, ale pisanie ze najbardziej utytulowany jest ktos, kto nie ma najwiekszej liczby trofeow (czyli nie spelnia takiego najbardziej obiektywnego warunku) i przerzucanie sie, ze ma jedna lige mistrzow wiecej (choc na papierze ma tyle samo), jednoczesnie pomijajac fakt, ze ma chyba trzy czy cztery krajowe mistrzostwa mniej jest dosc naciagane. zreszta temat kompletnie sie rozmyl, bo ja nie podwazalem tego, ze ramos jest utytulowany, tylko ze jest normalny