Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC

Post autor: Bernabeu » 29 maja 2018, 1:58

Ramos od 2005 roku gra jako podstawowy zawodnik w Realu, nikt nie ma w Madrycie takiego stażu (a w Realu jest tradycja mianowania kapitanem gracza z najdłuższym stażem!), tylko Ronaldo ma podobną pozycję w szatni, tylko Ronaldo prezentuje odpowiedni poziom sportowy w tej ekipie do bycia kapitanem i nikt nie jest w stanie spełniać tak dobrze roli lidera. No to kto miał zostać kapitanem?

Ciekawostka - jak dobrze sprawdziłem, co najmniej od 2005 roku w wyjściowym składzie klubów z czołówki w Europie grają tylko Buffon, Iniesta i Ramos. Po tym sezonie tylko zostanie Ramos. Może kogoś pominąłem, ale i tak gigant. On już teraz w Realu zagrał tyle meczów co Puyol przez całą karierę w Barcy. Ile lat miał Puyol jak został kapitanem Barcelony? 25? Ramos został kapitanem w Realu po rozegraniu 450 meczów i 10 latach gry.

A to abstrahując od faktu, że on przede wszystkim świetnie wywiązuje się z tej roli na boisku, o czym najlepiej świadczy jego pozycja w Realu i puchary w gablocie. I tyle z Twoich postów o tym jak to Real prezentuje niskie standardy dając opaskę Ramosowi. Ramos w takich okolicznościach byłby kapitanem w każdej drużynie w jakiej gra, w Barcelonie i Bayernie także.

I nie mam najmniejszej ochoty przekonywać do polubienia Ramosa. Dlaczego? Patrz wyżej, jak ktoś nie lubi Realu (i prezentuje taki a nie inny poziom) to nazwie go ciotą, pizdą, mendą i pajacem, więc co ja mogę odpowiedzieć? :) Ty zakwestionowałeś jego status kapitana, więc się odniosłem. Tacy zawodnicy są uwielbiani przez rodzimych kibiców, nielubiani przez kibiców innych i nienawidzeni przez kibiców wrogich klubów. Ot co tego potwierdzenie. :P Jak ktoś go nie lubi - ma do tego prawo. Nie powinno się jednak kwestionować jego statusu kapitana.

Wróć do „Puchary Europejskie”