Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post autor: fieldy » 27 wrz 2005, 13:39

Dziś druga kolejka najlepszej ligi świata.
Grupa A
Juventus - Rapid
Juve osłabione [bez Buffona, Zebiny, Vieiry] ale i tak sobie poradzi z Rapidem - oby Adamski nie zawinił przy żadnym golu :lol:
Największa strata obecnie dla Juve to brak Vieiry - za niesłuszną czerwień w poprzedniej kolejce, bo Patrick świetnie się wprowadził do Juve i ostatnio gra kapitalnie i do tego zdobywa gole.
Bayern - Club Brugge
Bayern gra opierwszy mecz w LM na swoim nowym stadionie - na pewno będą chcieli wygrać co zapewne im się uda.
Grupa B
Ajax - Arsenal
O tym meczu pisałem szerzej w temacie Arsenalu - Ajaź dawno nie wygrał z Anglikami,a Anglicy z Ajaxem na wyjeździe. Arsenal ma gigantyczne kłopoty kadrowe - plaga kontuzji i wykluczeń - będzie ciężko o 3 pkt na Amsterdam Arena.
Thun - Sparta
Szwajcarzy pokazali w meczu z Arsenalem, że nie poddają się przed meczem, tylko walczą do samego końca. Sparta pokazała natomiast zagra bez K. Poborsky'ego - chyba go wypożyczyli bo krytykował trenera -zapowiada się ciekawy mecz. Obie drużyny w pierwszej kolejce traciły gole w ostatnich minutach :lol:
Grupa C
Panathinaikos - Bremen

PAo niei jest zupełnie w formie - w lidze remisuje z beniaminkami w LM dostaje baty - a Werder formę ma i strzela gole - moim zdaniem mecz będzie jednostronny i Werder wygra pewnie na wyjeździe
Barcelona - Udinese
Barca już wyszła z dołka a Udine, chyba w takowy wkracza. Myślę, ze bez problemów Eto'o i spółka poradzą sobie z włochami, chyba że Vincenzo znowu błyśnie
Grupa D
Man. United - Benfica

mecz który pokaże TVP1 - niestety :cry: ManU ostatnio ma kłopoty [jak Arsenal - dziwne] Wszyscy mówią, że Benfica natomiast jest w świetnej formie - ale ja myślę, że ManU sobie z nimi poradzi - i wygra minimalnie
Już Alex ich zmobilizuje - po porażce w lidze. mMoże znowu buty będą w szatni latały
Lille - Villarreal
Francuzi wydają się drużyną która powinna łatwo przegrać z Hiszpanmi - jednak nie wolno ich lekceważyć na swoim boisku.. Zwrócił bym uwagę na mlodego napastnika M. Bodmera [swego czasu Arsenal chciał go kupić] Może zabłysnąć już w tym meczu.
Myślę, że mecz będzie wyrównany i stawiam na podział pkt.

Wróć do „Puchary Europejskie”