AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 308

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: panmechiko » 03 cze 2018, 20:52

Z jednej strony chciałoby się zmienić właściciela i żeby ten cyrk się skończył, a z drugiej strony Ci Azjaci wyglądają na takich, których obchodzi los klubu, interesują się nim, a nie, że widzą w nim tylko maszynkę do zarabiania pieniędzy. Li przyjeżdża na ważniejsze mecze, spotyka się z drużyną, tutaj na miejscu ma swojego człowieka (taki Gruby Bubu z Dragon Balla z wyglądu), pełnia władzy w sprawie transferów oddana dwóm sternikom z Włoch oraz trenerowi, nie widziałem wzmianek o tym aby z Chin ktoś blokował pomysł na transfer jakiegoś zawodnika. No jest wszystko idealnie oprócz tego refinansowania.

A np. w Interze, który no na chwilę obecną jest lepiej zarządzany niż Milan, trochę tam brakuje im duszy. Główny właściciel ogranicza się tylko do wysyłania filmów do Mediolanu, a na miejscu jest tylko jego pracownik, taki chudawy, młody gniewny, wygląda jakby był zły cały czas. Sabatini odszedł bo jego pomysły były torpedowane, mówił, że w Interze nie wszystko jest jasne jeśli chodzi o zarządzanie, czytałem też, że jakieś transfery zostały zablokowane. Sunning jest potężne i widać, że Inter ma im służyć jako maszynka do robienia kasy. Nie mówię, że to źle, ale ja wolę przeżywać i identyfikować się z właścicielami.

Wróć do „Włochy”