NIEMCY - MŚ 2018

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208

NIEMCY - MŚ 2018

Post autor: RLG » 04 cze 2018, 12:26

Widzisz, tylko ja mówię o grze w reprezentacji Niemiec. Oglądałem każdy ich mecz, eliminacyjny czy towarzyski i tam Sane gra bez głowy. Wczoraj miałeś okazję to zobaczyć. Co z tego, że raz czy dwa dynamicznie i ładnie wszedł z akcją, skoro potem dorzucał na wiwat czy tracił. W kadrze najlepszymi strzelcami eliminacji byli Muller i Wagner. Gnabry potrafił wejść w debiucie i ustrzelić hattricka. Sane ani razu jeszcze nie trafił do bramki. Draxler napędza akcje ofensywne i doskonale współpracuje z reszta, a Ozil rzuca piłki na centymetr, łatwe czy trudne. Sane zaś w kadrze niewiele pokazuje - poza talentem. Ten ma, jednak nie przekłada tego na efekty na boisku. W ostatnich nastu meczach kadry zaliczył jedną asystę, żadnych bramek. Dostaje szanse z powodu talentu, sporo, i nic z tego. Inni wykorzystują. Taki Brandt wczoraj grał obok Sane i może też nic nie wyszło z jego gry, za to potrafił się w akcjach odnaleźć i nie ustrzelił doppelpacka z powodu dobrej gry obrony austriackiej, która jego strzały blokowała, nie z powodu własnych decyzji czy braku głowy.

Zresztą mówić, że Sane jest najlepszym ofensywnym przy takich piłkarzach jak Muller i Werner... to musi być efekt przeszacowania znaczenia ligi angielskiej w piłce reprezentacyjnej. Mówienie o przepracowaniu to papierek lakmusowy tego przeszacowania, bo w wielu przypadkach te gwiazdy PL nie jadą, nawet te, które sporo odpoczywały - Sane miał takie okresy odpoczynku z powodu urazów. Gnabry więcej grał i nie zdziwiłbym się jego wyjazdowi, gdyby w końcówce sezonu nie złapał kontuzji.

Dlatego możesz pisać o komizmie, ale warto przedtem te kadrę obserwować by wyciągać wnioski w oparciu o jej grę, nie o grę City. I by nie było, że kieruję się sympatiami czy antypatiami to jedyne, co mnie zaskoczyło, to to, że leci Rudy z Bayernu, a nie Can z PL. Ale brak Cana był wiadomy od jakiegoś czasu.

Wróć do „GRUPA F: Niemcy, Meksyk, Szwecja, Korea Południowa (MŚ 2018)”