POLSKA - MŚ 2018

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1144
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

POLSKA - MŚ 2018

Post autor: yedraz » 09 cze 2018, 12:43

Salas11 pisze:Serio chce Ci się wytłuszczać nazwiska każdego z piłkarzy? Nie martw, jeszcze jesteśmy na tyle młodzi że wzrok nie szwankuje
A bo mam taki dziwny nawyk z forum muzycznego. Faktycznie muszę coś z tym zrobić, może zacznę pisać nazwiska przy włączonym CAPS-ie? :glass:
No dobra panowie, dosyć tych żartów. :peace: Dotąd na mundialach trzy razy graliśmy z afrykańskimi drużynami i nie straciliśmy ani jednej bramki (a to że sami strzeliliśmy tylko jedną, też aż tak straszne nie jest, no chyba że... :blow: ) więc pisanie jak to my się boimy Senegalu napawa mnie wręcz niesmakiem! A kogo powiedzcie tak naprawdę mamy się bać? Czy ta reprezentacja coś już wygrała? To raczej oni nas się powinni zważywszy na historię, a nawet naszą obecną kadrę i jej turniejowe doświadczenie. 8) Zresztą ja nie ufam rankingowi FIFA i zawsze swoje zdanie o sile danej reprezentacji opieram na rankingu ELO (który jest bardziej miarodajny), a tam Polska jest 19, a Senegal 34 (Kolumbia 9, a Japonia 47), widać więc że wg niego mamy poważne szanse na wyjście z grupy. :idea: Senegal tylko raz z niej wyszedł (no dobra, bo tylko raz się dostał na Mundial :P ) i dotarł aż do ćwierćfinału (pamiętam że w tamtym meczu właśnie im kibicowałem, aż zdaje się w drugiej połowie pomyślałem - czy ci Turcy nie podobnie pragną tego sukcesu i tak samo na ten półfinał nie zasługują :idea: ). A na dodatek w inauguracyjnym meczu pokonał obrońców tytułu! :suicide:
Reasumując, jest się kogo obawiać, tyle że ich największym atutem jest szybkość i spryt. Jak podejdziemy do nich z inteligentną taktyką, to naprawdę spokojnie możemy te argumenty zneutralizować? Zwłaszcza że we wczorajszym meczu i to w drugiej połowie widziałem w naszych piłkarzach potencjał. Jeszcze było widać te niedoskonałości wynikające z treningowych przeciążeń, ale tak na moje oko czułem że chłopaki jadą na pół gwizdka, max na trzy czwarte. :mrgreen:
Trochę więcej wiary, czy zawsze u nas musi dominować takie pesymistyczne przekonanie, że wszystko co polskie jest do D? To niech Senegalczycy czują respekt przed naszymi chłopakami. :hardkor2:
ozob pisze:No to z Polska sie przelamia.
Chyba chciałeś napisać, że podtrzymają trend? :jupi:
ubek pisze:W ofensywie tradycyjnie gramy technikę sierpa i młota. Co wyjdzie to wyjdzie, jak nie wyjdzie to jesteśmy w dupie.
Z tym zdaniem choćbym nie wiem z której strony nań patrzył, zgodzić się nie mogę. :angry2:
Salas11 pisze:Nie chce mi się wierzyć że Nawałka postawi na niedoświadczonego Bednarka o ile ktoś z pary Pazdan Cionek już ewidentnie zacznie kopać się po czole. Większość selekcjonerów w tej sytuacji postawi na ogranie i doświadczenie. Tylko Górski był taki kozak że postawił na 20-letniego Żmudę na MŚ 74 i dobrze na tym wyszedł
A co, sądzisz że Nawałka nie ma jaj? :ozob:

Wróć do „GRUPA H: Polska, Senegal, Kolumbia, Japonia (MŚ 2018)”