Major League Soccer

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2617
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Major League Soccer

Post autor: Cement » 13 cze 2018, 17:19

Houston Dynamo - Colorado Rapids 2:0 (Martinez 30' Manotas 36'-karny)
Bardzo słabo spisująca się w tym sezonie drużyna z Colorado przegrała kolejny mecz i pozostaje na ostatnim miejscu w Wesdtern Conference. Od początku dominował zespół z Teksasu, na lewym skrzydle do akcji ofensywnych dobrze podłączał się DaMarcus Beasley, kilka razy niecelnie uderzał z dystansu były piłkarz Wisły Kraków Romell Quioto. Goście nie istnieli w ataku, Yannick Boli który niedawno ratował przed spadkiem Anży Machaczkała był odcięty od podań. Mimo tej przewagi gospodarzy broniący bramki Rapids weteran Tim Howard został zatrudniony strzałem dopiero w 15 min. - poradził sobie, podobnie jak z uderzeniem Lundkvista w 27 min. Opór gości z Colorado został złamany w 30 min. - po szybko rozegranym rzucie wolnym Argentyńczyk Tomas Martinez przedryblował dwóch rywali, jego strzał obronił Howard, ale dobitka byłego piłkarza River Plate i Bragi znalazła już drogę do siatki. Niedługo później kolejna dobra akcja Beasley'a lewą stroną zakończyła się faulem na nim w polu karnym, a z karnego mocnym strzałem po ziemi podwyższył Mauro Manotas. Sytacja bezradnych gości zrobiła się beznadziejna w doliczonym czasie gry, kiedy to czerwień za uderzenie w twarz Leonardo obejrzał Boli. Po przerwie gospodarze nadal dominowali (z wyjątkiem krótkiego zrywu Rapids w pierwszych minutach), ale przez dłuższy czas nie stwarzali sobie czystych sytuacji. Dopiero w 77 min. Quioto ograł rywala na lewej stronie pola karnego i trafił w poprzeczkę, a w 85 min. strzał innego Honduranina, Albertha Elisa, obronił Howard. W końcówce piłkarze z Houston trafili jeszcze w słupek przy fatalnej postawie obrony Rapids, ale skończyło się na dwóch golach.

Dziś w nocy kolejne mecze, najciekawiej zapowiada się starcie trzeciej w tabeli Eastern Conference ekipy Columbus Crew z liderującym zespołem Atlanta United. Być może obejrzę coś jutro przed otwarciem Mundialu.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”