NIEMCY - MEKSYK (17.06.2018 - 17.00)

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

NIEMCY - MEKSYK (17.06.2018 - 17.00)

Post autor: Carbon » 17 cze 2018, 19:07

Tak bezjajecznych Niemców to dawno nie widziałem. Jeśli Twoim najlepszym piłkarzem jest Draxler, który nie ma miejsca w podstawowym składzie w swoim klubie, to wiedz, że coś poszło nie tak. I wcale nie mam tu na myśli, że Juliena nie powinno tu być z tą kadrą. Wręcz odwrotnie. Zaimponował mi swoją grą i wolą walki. Ale zabrakło tego u jego kolegów. Kimmich zagrał totalną padakę, nie oglądam Bundesligi, ale jeśli typ tak gra, to nie wiem jakim cudem znalazły się osoby, które wskazywały go jako najlepszego prawego obrońcę świata. Typ gubił krycie co chwila, wolno wracał, to przez niego w głównej mierze Meksyk miał tyle okazji do kontr. Ozila już nie będę poniżał, bo w sumie też nie ma o co. Każdy wie, że to taki typ zawodnika, że jak drużyna gra źle, to on nie wynosi ich na piedestał, nie robi różnicy. Za to jak cała drużyna gra dobrze, to i on potrafi wrzucać dobre piłki. Tu oczywiście ich zabrakło.

Fajnie oczywiście, że Meksyk wygrał, ale 1-0 to najmniejszy wymiar kary. Razi nieskuteczność w kontratakach i brak podejmowania dobrych decyzji przy setkach.

Wróć do „GRUPA F: Niemcy, Meksyk, Szwecja, Korea Południowa (MŚ 2018)”