To samo miałem pisać. Gość wchodzi dwa razy na ogony i wygląda od razu na najlepszego na boisku. I wczoraj, i z Meksykiem obijał słupki, ładnie chodzi, strzały mu siedzą, widać, że jest w dużym gazie. Kompletnie niezrozumiała decyzja Loewa z forsowaniem grania bezpłciowymi Draxlerem i Mullerem.
Poza tym dwie kwestie. Ja wiem, że Polak ale Marciniak się kompromituje jak żaden sędzia na tych mistrzostwach. Gość nie gwizdnął oczywistego karnego w meczu Argentyny z Islandią, nie skorzystał dodatkowo z VARu za co został skrytykowany a wczoraj zrobił dokładnie to samo. Jak dla mnie, trzeba być kompletnym ignorantem żeby podjąć taką decyzję, w takim meczu, zwłaszcza, że jak nie on sam, to ktoś te mecze przecież ocenia.
Druga kwestia to Ci goście co siedzą przed tymi monitorami. No przecież tam jest jakaś komunikacja z głównym i wystarczy, że któryś z tych ciołków puści sygnał "Sprawdź". Chyba, że tam siedzą Ci sędziowie bramkowi od UEFA i "teraz widzimy więcej" to nie było tematu.
Żeby nie było, Szwedzi są sobie sami winni, zagrali dramatycznie w drugiej połowie. Moim faworytem jest Berg, IMO jedna z gorszych "9" tego turnieju. Przewija się tu niechęć do Niemców ale trzeba sobie uczciwie powiedzieć, że piłkarsko to są dwa różne światy a poza tym trzeba dodać, nic nie ujmując dzielnej walce Niemców, że Szwedzi dali wczoraj z siebie wszystko aby nasi zachodni sąsiedzi nie odpadli już w 2. kolejce.