A ja myślę, że transfer Cancelo to strzał w 10. Inter go ograł, Spall zrobił mu dobry tutorial w Serie A. Kawał potencjału, a jak ktoś słusznie zauważył, tyle że w negatywnym sensie dla Portugalczyka, Juventus to inna półka. Ja uważam, że dzięi temu będzie miał tam łatwiej. Z pewnością będzie miał solidnych zmienników i drużynę kontrolującą mecz w większości rozgrywanych spotkań Tak samo w Interze Joao grał bardzo wysoko, graliśmy naciągana czwórką z tyłu i trudno przypuszczać by Allegri chciał nagle z Cancelo robić nowego Thurama czy Gallasa. Nie pamiętam też żadnej kompromitującej wpadki w obronie. Owszem czasem mu ktoś ucieknie, czsem się źle ustawił, ale to nie jest tak że byle leszcze robią z niego wiatrak. W Juve będzie miał też, wydaje mi się, więcej czasu na adaptacje taktyczną. Skoro zdecydowali się głęboko sięgnąć do portfela, to mają pewnie na niego plan i obejrzeli go z każdej strony. Coś jak Kovacic w Realu, sprowadzony z roli lidera do roli zmiennika najlepszych piłkarzy na jego pozycji w bardzo przyjaznym dla niego środowisku, zrobił skok jakościowy, ustabilizował formę i gra na miarę swoich możliwości, dorósł do wielkiej piłki i bycia liderem. Mniej więcej tak widzę przyszłość Portugalczyka. Bez zbędnej czasowej presji Cancelo w pół roku wejdzie do pierwszego składu, a przez rok nabierze taktycznego sznytu i ustabilizuje swoje miejsce w futbolu. Szkoda że nie w Interze.
Nie mam żalu do Cancelo że wybrał Juventus. Poza Interem, który nie miał na niego pieniędzy w tym momencie, to najlepsza opcja dla niego jeśli chce się rozwijać.