No trudno.
Ja akurat byłem fanem Portugalii Santosa, ale mi przeszło po tym turnieju. 2 lata minęły, ale tamta ekipa potraciła za dużo atutów. Żelazna obrona straciła w 4 meczach aż 6 bramek. Fonte grał dosyć słabo i nie miał kto go zastapić. Dużo błedów robił Guerreiro. Środek pomocy Portugalii na Euro był bardzo dobry - William do czyszczenia, Renato jako b2b i kreator Moutinho. Jak do tego porównać duet William - Adrien Silva? No nie da się. Na Euro Cristiano wspierali w ofensywie Nani i Quaresma, a w tym turnieju głównie Guedes i Bernardo. Obaj zawiedli, szczególnie Guedes, który nie zrobił ani jednej dobrej akcji przez cały mundial. Tak ograniczony piłkarz jak Eder też dał drużynie o wiele więcej niż Andre Silva przez cały turniej. Do tego beznadziejna decyzja Santosa z wystawieniem Ricardo Pereiry, 2 bramki po jego stronie dzisiaj strzelil Urugwaj, w ofensywie grał słabo. Nie wiem czemu nie postawił na Cedrica albo nie wziął Cancelo lub Semedo. Szkoda, bo to pewnie ostatni mundial Cristiano, miałem większe oczekiwania.