1/8 FINAŁU: HISZPANIA - ROSJA (01.07.2018 - 16.00)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

1/8 FINAŁU: HISZPANIA - ROSJA (01.07.2018 - 16.00)

Post autor: masacra » 01 lip 2018, 19:14

Im wiecej takich meczy ogladam na MŚ, tym bardziej nie moge sie doczekac rozpoczecia sezonu ligowego.

Hiszpanie wyjątkowo słabi, za to Rosja zagrała chyba to co zagrac chciała. Slawny niski pressing, autobus ustawiony na 30 metrze od bramki i to wystarczyło na pozbawionych kreatywnosci rywali. Jedynie Isco zasługuje po tym meczu na miano Pana Piłkarza. Cała reszta Hiszpanów wyglądała jak parodysci. Konkluzja jest taka, ze dobrze ze odpadli. Szkoda tylko ze zatriumfował autobus.

Czytałem niedawno smiała teze, ze te mistrzostwa pokazują zmierzch ataku pozycyjnego jako zbyt trudnego i co raz mniej skutecznego. Wydaje mi sie to w pewnym stopniu prawdą dlatego tym bardziej nalzy docenic Guardiole, który wbrew trendom wciąz nakazuje swoim druzynom grac ta paskudną tiki take. Zobaczymy jak bedzie wyglądał futbol w najblizszych latach ale co raz bardziej zdaje sie to wszystko zmierzac w kierunku krzyzowki Atletico Madryt i Liverpoolu. Czyli żelaznej obrony z błyskawicznymi atakami.

Wracjąc jeszcze na chwilke do MŚ, którymi jestem co raz bardziej rozczarowany, to zostało mi emocjonowanie sie graniem Anglików. Anglików, bo to fajna młoda druzyna pełna potencjału z kilkoma piłkarzami, którzy zasługują na jakis miedzynarodowy sukces. No i nie bede ukrywal, ze chcialbym aby Henderson, który wydaje sie byc jedną z waznejszych postaci tej reprezentacji, coś z nią osiągnął.
No moze jeszcze z ciekawoscią bede sie przyglądał na co ostatecznie stac bedzie Chorwatów. Modric imponuje niesamowicie. Cała reszta jest mi obojętna, a najgorsze jest to, ze co raz wieksze mam przeczucie, ze znowu przyszła kolej na Brazylijczyków. W tym momencie wydaje mi sie, ze Coutinho poprowadzi ich do samego finału.

Wróć do „FAZA PUCHAROWA”