No kiedyś taki duet miała Hiszpania czyli Xavi i Iniesta ale nie lekceważyłbym duetu Pogba-Kante, mimo, że są nieco od innej roboty. Bo Modrić i Rakitić to świetni gracze od kreowania akcji a dwójka z Francji bardziej działa w destrukcji w środku pola. Z resztą bardzo bym chciał zobaczyć Kante w Realu Madryt. Chociaż wiadomo, że Real właśnie raczej bardziej ogląda się za takim kreatorem aby zastąpić Modricia a najlepszym następcą Modricia w Madrycie może być tylko Eriksen.
Z resztą propo defensywnych środkowych, to Casemiro powiedział, że najlepszym piłkarzem na jego pozycji jest Busquets. Jak dla mnie najlepszym jest Kante.
To tak propo pomocy na mundialu.
Warto zaznaczyć, że drabinka po stronie Chorwatów jest niesamowicie dla nich korzystna, jedyny zespół jaki na papierze jakoś przed mistrzostwami był poruszany w roli kandydata do tytułu to Anglia, z resztą Anglicy są w dość dobrej formie. Jednak wygląda na to, że będziemy mieli na pewno jednego zaskakującego finalistę i obstawiam, że nie będzie to Anglia, tu stawiam na Chorwację lub Kolumbię.
Jednak osobiście uważam, że tytuł mistrza zgarnie zwycięzca dwumeczu Urugwaj - Francja. Urugwaj gra padakę jak Portugalia na Euro, ale są na tyle zorganizowani, że jakoś wygrywają. Francja to najlepsza drużyna na turnieju, ale to jest piłka a przede wszystkim faza pucharowa jaka rządzi się swoimi prawami.
Czarne konie to i tak Belgia i Chorwacja a w Rosję nie wierzę z resztą zastanawia mnie, kiedy w końcu szczęście ich opuści.
Hiszpania przegrała na własne życzenie. Pewnie będzie się mówić o tym, że Hierro dał ciała, że zespół został źle pokierowany przez brak poprzedniego selekcjonera. Ale ogólnie poza meczem z Portugalią, to Hiszpania zaprezentowała się przeciętnie a De Gea... Myślę, że Real już na pewno nie będzie negocjował odnośnie tego bramkarza nie wiadomo jakich sum i go skreślił. Fatalny turniej tego bramkarza. Jest to chyba obok Caballero (bramkarza Agrnetyny) najgorszy bramkarz tego turnieju.