1/8 FINAŁU: KOLUMBIA - ANGLIA (03.07.2018 - 20.00)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

1/8 FINAŁU: KOLUMBIA - ANGLIA (03.07.2018 - 20.00)

Post autor: ryba_82 » 04 lip 2018, 22:16

Oczywiście Anglia dziesięciu 200% sytuacji w tym meczu nie miała, ale jeśli ktoś tutaj zasługiwał na gola to na pewno oni. Praktycznie cały mecz przeważali i próbowali sforsować szczelną obronę Kolumbijczyków, brakowało ostatniego podania. Podopieczni Pekermana nawet nie pięrdneli do gola Kane'a, a nawet i dłużej bo przy 1:0 to skupili się na faulach i pretensjach do arbitra. Aż dziw bierze, że skończyli ten mecz w pełnym składzie. Dopiero w samej końcówce spróbowali zaatakować czego efektem był pierwszy rzut rożny (co w sumie potwierdza iż z rzadka przebywali w okolicach bramki Pickforda) w doliczonym czasie i wyrównująca bramka Miny. W dogrywce pierwsza połowa dla nich, ale po przerwie wszystko wróciło do normy :wink: Ogólnie Anglia pozostawiła po sobie dużo lepsze wrażenie po tym meczu i zdecydowanie zasłużyła na awans.
Diamen23 pisze: Podoba mi się Maguire, którego nigdy nie widziałem w akcji, a na tych mistrzostwach gra dosyć dobrze (chociaż wczoraj słabo się zachował przy bramce Miny).
Najlepsi wczoraj byli komentatorzy w pomeczowym studiu TVP którzy obwiniali Stonesa że nie upilnował Miny :haha: W sumie to nie wiem kto tam bardziej zawinił i kto odpowiadał za Kolumbijczyka, czy Maguire czy Henderson, bo obaj znajdowali się w pobliżu Miny przy feralnym rożnym choć w bodajże w dogrywce przy rożnym Maguire go pilnował, więc tutaj możesz mieć rację.

Wróć do „FAZA PUCHAROWA”