O Allim dokładnie to samo miałem pisac ale w momencie gdy sie do tego zabierałem, to skubaniec strzelił gola.
A co do Sterlinga. Ja sie kompletnie nie zgadzam z tym, ze on źle gra i że wystawianie go to błąd Southgate. Sterling ma gigantyczne problemy z wykorzystywaniem dogodnych sytuacji. Tylko tyle i w sumie az tyle. Ale po za tym gra naprawde dobry turniej. juz sam fakt, ze sie w tych sytuacjach znajduje dobrze o nim swiadczy. Umie poruszac sie po boisku, wchodzi w wolne przestrzenie, dzieki szybkosci nie ma problemu by wyprzedzic praktyczniego kazdego obronce. Słowem dobrze wywiazuje sie z roli jaką powierzył mu Soutghate. Jesli on kiedys do tego wszystkieg dołozy nieco lepsza skutecznosc, to zrobi taką sama furore w Europie jaką zrobił Salah w zeszłym sezonie.
I jeszcze co do gry Anglików. Gra wygląda adekwatnie do tego jaką postawe przyjęła Szwecja. Tak jak stara prawda mowi, gra sie tak jak przeciwnik pozwala. A, ze Szwedzi ograniczyli sie do obrony i walki fizycznej, to Angole co mieli zrobic? Wolnych rpzestrzeni jest niewiele, Szwedzi dominują w powietrzu, do tego max ambicji z ich strony i całkiem dobra defensywa (co juz wczesniej udowodnili). A mimo wszystko Angole i tak ich bezpiecznie punktują 2:0. No i nie zapominałbym tez o tym, ze kilka dni temu oni rozegrali mordercze 120 min z Kolumbia.
I tak wyobrazam sobie tą reprezentacje Anglii w finale. Nie ich wina, ze wszyscy faworyci, którzy mogliby byc po ich stronie drabinki dali srogo dupy.