W najciekawszym z nich Lech pokonał Legię 1:0, bo bramce... Tomasza Iwana
Na początku drugiej połowy, za głupi faul wyleciał z boiska zawodnik Legii - Marcin Burkhardt, osłabiając tym samym swoją drużynę. Legia miała nawet kilka okazji w drugiej połowie, ale co z tego, jak najładniejsze akcje były przerywane przez głupotę kibiców przyjezdnych?
W Szczecinie Pogoń zremisowała z Bełchatowem 0:0. Wynik może dziwić, jakby spojrzeć na dotychczasową formę obu zespołów, ale... Trener Bełchatowa, którego posada wisi na włosku spędził jakieś 20 lat właśnie w Szczecinie [jeszcze jakby dodać do tego sędziego, który - podobnie jak pan Kuras - jest Częstochowianinem <8)> i do tego wiecznie popełnia błędy...
W meczu przyjaźni w Krakowie, podopieczni Wojciecha Stawowego pokonali Arkę Gdynia 2:1. Jest to zwycięstwo niezwykle istotne dla Pasów, które jak narazie nie rozpieszczają swoich kibiców... Craxa zagrała bardzo dobry mecz, przeważając od początku spotkania. Kilka ładnych piłek wyciągnął Marcin Cabaj, chociaż ogólnie Arka zbyt wielu zagrożeń nie stwarzała /zwłaszcza w pierwszej połowie/
W Warszawie Polonia podejmowała Górnika Łęczną. Kolejną drużynę, która miała wojować w tym sezonie, a jakoś zbyt ładnie się nie prezentuje... Na szczęście zawodnicy Łęcznej zwyciężyli 3:0 i nie są już na szarym końcu. Z drugiej strony martwi postawa Czarnych Koszul, które stają się - na dzień dzisiejszy - pretendentem do spadku
W Kielcach - być może - mała niespodzianka
Ostatnie spotkanie to Zagłębie Lubin - Górnik Zabrze. Było mi dane obejrzeć je od początku, do końca za co się podziwiam, bo jak widzę grę Górnika, scyzoryk mi się w kieszeni otwiera i mam ochotę wyskoczyć przez balkon
Ogólnie mecz mało ciekawy, bo na co tu patrzeć, jak jedna drużyna atakuje, a druga stoi
Czekam tylko na mecz Płocka z Wisłą Kraków, w nadzieji na kilka ładnych bramek Mistrza Polski