Football Association Community Shield

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Football Association Community Shield

Post autor: sickstick » 05 sie 2018, 23:05

Widzę że nie zrozumiałeś mojego pierwszego posta, do którego się odnosiłeś. Pisałem w nim że Pep postawił w tym meczu na graczy którzy miesiąc temu grali w półfinałach mistrzostw świata, co wcześniej nie było specjalnie spotykane. W składzie Arsenalu który wrzuciłeś właśnie takich graczy nie ma, Ozil, Poldi i Per są poza składem, więc ten skład tylko potwierdza to o czym pisałem. Nie rozumiem jak można wyciągać pojedyncze zdanie ze środka szerszej, posiadającej kontekst wypowiedzi i zupełnie pomijając ten kontekst toczyć dyskusje i rzucać swoje argumenty. Pomijając już fakt że w Arsenalu nie zagrało więcej podstawowych zawodników niż 4, ci których wymieniłem to pierwsi z brzegu ;)

Kontekst natomiast dotyczył tego że chłopaki po morderczym sezonie -> długim mundialu praktycznie bez urlopu regeneracyjnego wskakują do poważnego grania, podczas gdy we wszystkich innych klubach tego typu gracze lżej lub mocniej odpoczywają. Może to być powodem tego że w drugiej części sezonu Manchester City spuchnie,braknie sił na najważniejsze rundy LM.

Wróć do „Anglia”