Premier League 2018/2019

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Premier League 2018/2019

Post autor: masacra » 06 sie 2018, 20:13

Na talksport pojawiło sie fajne, bo obrazkowe :wink: , zestawienie najsilniejszych 11 (przynajmniej wg ich dziennikarzy) wielkiej szostki PL w nadchodzacym sezonie... Choc co prawda okno jeszcze nie domkniete i w niektórych klubach jeszcze sie moze conieco pozmieniac, to warto rzucic okiem

Arsenal
Spoiler:
Nowy GK, CB i DM. Uzupełnili wszystkie newralgiczne pozycje, plus dodac do tego fakt, ze Auba i Henry Ormianin mieli cały okres przygotowawczy z druzyna i nowym menago powoduje, ze jesli tam wszystko wypali, to moga sie na ostro włączyc w walke o LM w przyszłym sezonie.Mozna sie jedynie zastanawiac czy Aubameyang rzeczywiscie bedzie biegał po skrzydle kosztem mocno przecientego wg mnie Lacazetta i jak Emery pogodzi granie dwiema typowymi '10', bo zarowno Ozil jak i Mkhitarian chyba lepiej czują sie w srodku pola za napastnikiem, a nie gdzies atakujac ze skrzydła. Do tego chuchac na Ramseya i powinno byc wszystko ok.

Chelsea
Spoiler:
Przyznam szczerze, ze po nich spodziewam sie najwiekszej zmiany in plus. To jest z grubsza personalnie wciąz ta sama ekipa, która zdobywała mistrzostwo przed dwoma sezonami. Po prostu Conte okazał sie nie byc trenerem na długofalowy projekt i piłkarze byli juz wyraźnie zmeczeni jego humorami. Jesli do konca okienka nikogo nie straca, a Sarri złapie chemie z szatnią to widze ich nawet jako potencjalnych kandydatów do mistrzostwa. Wzmocnili sie ponoc fenomenalnym Jorginho, który ma byc nowym sercem pomocy, do łask wraca David Luiz, młodzi stoperzy dojrzewają. Maja argumenty. Ich słabosc, moim skromym zdaniem to boki oborny, jesli nowy trener rzeczywiscie przejdzie na gre 4 z tyłu, to nie widze na lewej Alonso, a na prawej Mosesa. Oni sa nieźli jako wahadłowi, jako obroncy mocno przecietni. Azpillicuety nie rozdwoją. No i troche razi ten Morata na szpicy, a w zapasie Giroud wcale nie wygląda kosmicznie. Mogliby uzupełnic jeszcze tę pozycje. Jesli udałoby im sie dopiac np Lewandowskiego bądz Cavaniego (moje wymysły) to ich akcje jeszcze wzrosną

Liverpool
Spoiler:
Tu nie ma co pisac... 4 miejsce to max na co ich stac :wink:

Tottenham
Spoiler:
Ciezko przewidziec jak brak transferów wpłynie na tę druzyne. Byc moze korzystnie. Kane, Alli, Dier, Trippier, Sanchez, wszyscy dojrzalsi o rok, teoretycznie powinni byc zdolni do wiekszej konsekwencji w utrzymaniu topowej formy. Do tego swietni, wydajacy sie co raz lepszymi Eriksen i to drugie w szczególnosci dotyczy Sona.... no piekielnie utalentowana ekipa. Zdolna tak naprawde do wszytskiego, wydaje sie, ze dla nich jesli złapią rytm od początku to sky is the limit. Tym nie mniej wydaje mi sie, ze znowu pekną w pewnym momencie i tego czegos zabraknie. Jakbym miał stawiac pieniadz, to bym postawił na kolejny sezon bez trofeum Wielkiego Pocha

Manchester United
Spoiler:
Wg mnie tutaj bedzie najwiekszy zjazd i Mourinho do swiat juz nie bedzie na OT. Zdziwie sie jak załapią sie do pierwszej czworki. I to bynajmniej ne dlatego bym nie doceniał składu personalnego, co to to nie. Po prostu casus trzeciego sezonu Zozusia rozpoczął sie z przytupem jak nigdy wczesniej. A skoro tak sie zaczyna to jak sie skonczy? Wg mnie katastrofą... choc, boje sie, ze moge sie mylic.

Manchester City
Spoiler:
Murowany kandydat do mistrzostwa z paroma ale, o których pisałem w temacie Community Shield. Gdyby udało im sie je pokryc w to okienko jeszcze, to wg mnie druzyna kompletna. A tak? Musza chuchac i dmuchac na Fernandinho, boki obrony i Aguero . Po za tym czy debruyne i przedewszystkim Silve stac na powtorzenie tak fenomenalnych sezonów? Czy Sterling i Sane będa juz tylko lepsi? No jeszcze troche znakow zapytania jest ale jesli na wszystkie odpowiedz bedzie twierdząca to wydaje sie, ze oni na stowe beda sie liczyc do konca w walce o mistrzostwo. Choc pewnie bardziej cieszyliby sie z wygrania LM i kto wie czy tym razem Pep troche nie odpusci ligi, szczególnie wiosną, by wygrac w Europie.

Generalnie tak ogólnie, to wyrownana stawka jak nigdy wczesniej (choc mam wrazenie,ze co sezon sie tak powtarza). Detale. Detale zdecydują o koncowych pozycjach kazdej z tych druzyn. Taki np brak chemii pomiedzy managerem a szatnią moze byc kluczowy. Tak jak brak doswiadczenia Sarri'ego i Emery'ego. Dlatego nie podejmuje sie przewidywac koncowych rezultatów. To misja niewykonalna, mozna conajwyzje fartem trafic, nic wiecej.
Tylko jedno, jesli Liverpool nie zdominuje ligi jak City sezon temu, to niech to bedzie zacieta rywalizacja pomiedzy dwoma, a najlepiej trzema badź czterema ekipami. Tylko tyle bym sobie i wam zyczył przed tym nowym sezonem.
W piątek startujemy!!!!

Wróć do „Anglia”