Mecz generalnie jednak troche mnie rozczarowal.Juz znamienny jest fakt ze bramki padly po stalych fragmentach gry a nie z akcji.Jednak o takim a nie innym obliczu meczu zdecydowala postawa Interu ktory nie chce napisac ze byl tlem ale byl duzo slabszy od druzyny gospodarzy.
Pierwsza polowa zdecydowanie dla Starej Damy.Szczerze mowiac nie zauwazylem ani jednej groznej akcji Interu w tej fazie spotkania.Wieksza determinacja byla po stronie turynczykow.Glupie faule przed polem karnym i dwie bramki (przy pierwszej sadze blad bramkarza na spolke z obrona Interu druga to strzal Nedveda palce lizac).To co zrobil Materazzi to w ogole rece opadaja.Bardzo dobrze pamietam jego brutalne zagrania na Shevchence.Widac nie tylko jego sobie upodobal.Czerwona kartka powinna byc.Nie dosc ze skosil Zlatana noga wysunieta to jeszcze zahaczyl druga od tylu.Debil i idiota.
Druga polowa to niestety defensywna taktyka Starej Damy oddanie calkowicie pola Interowi (ktoremu i tak to nie pomoglo).Generalnie nuda.Rozumiem ze fani Starej Damy sie nie nudzili i siedzieli jak na gwozdziach (szczegolnie przy tym strzale Recoby ale bardzo ladna obrona troche efekciarska Abbiatiego) ale dla mnie naprawde zawiodla.Duzo walki w srodku pola.Inter z 4 napastnikami a tak nie stwarza zagrozenia gospodarze nastawieni na kontry ktore wyprowadzali jednak dosc nieporadnie - to ogolny obraz drugiej polowy.
Liczylem ze Inter ugra minimum remis.Trudno zawiedli mnie (mnie to tam male piwo ale jak swoich fanow zawiedli to tylko oni wiedza) ale naprawde wielka niesprawiedliwoscia byloby gdyby Inter wywiozl jakies punkty dzisiaj z Delle Alpi (dzisiaj znowu frekwencja nie powalala chociaz slyszalem pare razy kibicow jak krzyczeli "Juve Juve").Teraz musze wysluchiwac fana Interu (Milosz) ktory jak zwykle przy porazkach niebiesko-czarnych twierdzi ze byli lepsi kontrolowali gre ale pech i przegrali (chyba dzisiaj nie zasnie
Kazda passa sie kiedys konczy.Jestem zly.
Stara Dama jak Chelsea?Oby nie...
Forza Milan.My jak przyjedziemy to nie bedziecie mieli tak latwo (pamietacie mecz z tamtego sezonu na Delle Alpi?).Szykujcie sie miesiac zostal