Kto powinien grać w ataku reprezentacji Francji?

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: Maro juve » 03 paź 2005, 17:22

Ja mam zdanie podobne do większości. Obstawiłbym duet Henry-Trezeguet, jest to napewno najlepsza dwójka napastników reprezentacji Francji. David jest fantastycznym egzekutorem, potrafi także uderzyć w bardzo ekfilibrystyczny sposób, jak np. z przewrotki czy z woleja. Nie boi się skakać do górnych piłek i potrafi wykorzystać swój doskonały wzrost do strzelania wielu bramek z głowy. Henry jest magikiem. Ogromne umiejętności technicznie, ogromna masa dryblingów, wyśmienita szybkość, mocne pociągnięcie z dystansu i gra zespołowa, wiele jest jeszcze cech na + opisujących tych napastników. Dla mnie jest to duet, któremu nic nei może zagrozić, szczególnie, że Henry i Trezeguet to także bliscy przyjaciele, wiec ich zgranie nei ulega wątpliwości. Zastanawiający jest jednak fakt, że jeżeli oni są tak wspaniałymi napastnikami, to jednak dla Francji na Euro dużo bramek nei strzelili, a Francja od Euro 2000 pozostała w cieniu nawet średniaków. Szkoda właśnie, żę gdy David wrócił do formy po kontuzji z poprzedniego sezonu, i strzela sporo bramek, to Henry akurat ma kontuzję. Oby ten duet strzelił dużo bramek na MŚ, ponieważ sam osobiście kibicuję reprezentacji Francji (oczywiście na początku liczy się tylko Polska! DO BOJU!) i mam nadzieję, że tych dwóch napastników wyprzedzi liczbą goli dawne gwiazdy reprezentacji Francji.

Wróć do „Wracając Do Meritum”