Rafael Van Der Vaart - talent czy kolejny średniak??

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 03 paź 2005, 18:59

W momencie gdy młody Holender podpisywał kontrakt z HSV, ja (podobnie jak wiele innych osób) na próżno doszukiwałem się logiki w tym posunięciu. Uważałem (i dalej uważam) Ajax za klub lepszy pomijając nawet ostatnie kiepskie lata. Rafaela traktowałem (i dalej traktuję) jako talent pierwszej wody który powinien trafić podobnie jak wielu jego poprzedników do czołowego klubu europejskiego. Rozumiem, że być może bał się presji gry w czołowym klubie a może chciał mieć stałe miejsce w pierwszym składzie i odgrywać kluczową rolę. Chłopak jest bardzo ambitny więc być może właśnie te czynniki determinowały jego decyzję. Teraz rzeczywiście wyrasta na gwiazdę nie tylko w Hamburgu, ale w całej Bundeslidze. Rafael jest jeszcze na tyle młody, że wszystko przed nim i bardzo możliwe jest jego przejście do lepszej drużyny bo dobrych występach w obecnej ekipie czego mu z całego serca życzę. Tacy zawodnicy jak właśnie Van Der Vaart, Sneijder, Babel czy Robben będą stanowić o sile Oranjes w najbliższych latach.

Wróć do „Niemcy”