Rafael Van Der Vaart - talent czy kolejny średniak??

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: kulekfcb » 03 paź 2005, 19:41

Pamiętam jak przed transferem do Hamburgera oglądałem na POlsacie Sport skróty bundesligi. Kibic HSV trzymał w górze koszulke swojej ulubionej drużyny a na plecach był numer 10 i nazwisko van der Vaart. Myślałem sobie wtedy, pewnie ją wyrzuci, bo Rafael nie zdecyduje sie przejść do Bunesligi. Sądziłem, że wybierze nawet słabszą drużyny w lepszej lidze a nie średniaka w Niemczech. Wiedziałem, że transfer do Barcy jest niemożliwy (jestem fanem szkółki Ajaxu i każdego lepszego stamtąd zawodnika chciałbym widziec w trykocie Blaugrany). Chciałem, żeby się rozwinął jeszcze gdyz wielu ludzi nie wierzyło w jego umiejętności w kilku ostatnich miesiącach jego gry w Ajaxie. Ale gdy widze dzisiaj, miejsce Hamburga w lidze, i statystyki van der Vaart mówie, że lepiej chyba nie mógł trafić. W Hamburgu jest Bogiem, wszyscy go kochają i napewno nie jest mu tam źle. Sądze, iż za parę sezonów trafi do naprawde potężnego klubu, może to będzie Barca, chciałbym choć coraz częsciej wątpie, że Laporta wyłożył by pieniądze na tego własnie zawodnika.

Wróć do „Niemcy”