Oczywiście. Gdyby były miłe, miałyby przyjaciół i pisałyby do nich o problemach, a nie do Ciebie. Tyle.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 10:32
Wiem o tym. Właśnie dlatego w ogóle zaczęłam ten temat - żeby poznać Wasz punkt widzenia na temat gustu i "każda potwora"j1mmy pisze:Ale Klaudyno brutalnie ujmując na rynku matrymonialnym to towar wadliwy , albo fizycznie albo emocjonalnie i to znów trochę jak z owocami w sklepie skoro możesz miec pełnowartościowy to czemu masz brąc ten gorszy z przeceny ? To jest okrutne ale taka jest prawda
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 10:35
To nie jest prawda. Ludzie, którzy nie przeżyli tego samego, nie zawsze są w stanie zrozumieć, jak taki człowiek się czuje. Poza tym czasem łatwiej jest otworzyć się przed kimś obcym, to proste.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 24 sie 2018, 10:38
Pierwsza rzecz, że obiektywizm to " ocenianie czegoś w sposób zgodny ze stanem faktycznym, niezależnie od własnych opinii, uczuć i interesów". A Ty w następnym zdaniu piszesz, że to Twoje zdanie.
https://kobieta.wp.pl/najatrakcyjniej-w ... 831531649a
Podczas gdy panowie uważają, że kobiety są najpiękniejsze w wieku 29 lat, one same twierdzą, że ich najlepszy okres przychodzi dopiero dwa lata później.
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 10:45
W artykule, który cytyjesz, jest mowa o tym, że trzydziestolatki są najbardziej ponętne, co potwierdzałoby moje słowaDDK pisze:Pierwsza rzecz, że obiektywizm to " ocenianie czegoś w sposób zgodny ze stanem faktycznym, niezależnie od własnych opinii, uczuć i interesów". A Ty w następnym zdaniu piszesz, że to Twoje zdanie.
https://kobieta.wp.pl/najatrakcyjniej-w ... 831531649a
Podczas gdy panowie uważają, że kobiety są najpiękniejsze w wieku 29 lat, one same twierdzą, że ich najlepszy okres przychodzi dopiero dwa lata później.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 24 sie 2018, 10:53
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 11:02
Z różnicą w zakresie płci chodziło mi o coś innego niż sam sposób postrzegania ciała. Bo to brzmiało tak, jakbym nie mogła się wypowiedzieć, bo bycie kobietą zakrzywia punkt widzeniaDDK pisze:Jest też informacja, że najbardziej atrakcyjne są w wieku 29 lat. Oraz:
"a pierwsze oznaki starzenia się widać u nich w wieku 41 lat."
a także:
"Postrzeganie ludzkiego ciała różni się jednak w zależności od płci."
Jeśli chodzi o seksualność:
"podczas gdy panie uważają, że w tym względzie swoją szczytową formę osiągają w wieku 18-29 lat. "
Oraz:
"Dwie trzecie dojrzałych panów chciałoby przy tym mieć sporo młodszą partnerkę."
Jak widać, to te cytowane przezemnie fragmenty trochę nie zgadzają się z tym, co piszesz
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 11:05
Nie znasz dzisiejszych nastolatek. Masz większą styczność ze starszymi od siebie kobietami, głównie matkami wychowującymi dzieci, ktore mają dużo czasu na czytanie książek. Nastolatki teraz mają w ogromnej większosci fajną sylwetkę, wiekszosc ubiera się skąpo, niektóre zakladają tak krótkie szorty że im pośladki widać. A Ty piszesz o nastolatki nie czują się atrakcyjne?
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 24 sie 2018, 11:12
Bardziej wiarygodne jest badanie z 2000 osób, czy to co widzisz dookoła? Forum matek i ewentualnie kilkunastu znajomych? Nie można odbierać swojego otoczenia, jako odnośnik do całości społeczeństwa. U mnie wsród 100 najbliższych znajomych co 10 nosi ze sobą nóż/gaz czy coś podobnego, ale nie mogę na tym przypadku wysuwać jakichś wniosków do ogółu społeczeństwa.
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 11:12
Znam akurat sporo nastolatek, bo udzielam korepetycji, a i w sąsiedztwie sporo małolat miałam do niedawnacloner pisze:Nie znasz dzisiejszych nastolatek. Masz większą styczność ze starszymi od siebie kobietami, głównie matkami wychowującymi dzieci, ktore mają dużo czasu na czytanie książek. Nastolatki teraz mają w ogromnej większosci fajną sylwetkę, wiekszosc ubiera się skąpo, niektóre zakladają tak krótkie szorty że im pośladki widać. A Ty piszesz o nastolatki nie czują się atrakcyjne?
PS z kompleksów zawsze beka na maxa
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 11:15
Pracuję z klientami, zapomniałaś o tym. Widzę każdego dnia setki nastolatek, więc nie pisz głupot o klubach. Do klubów nastolatki nie sa wpuszczane. Pisząc nastolatki mam na mysłi przedział 14-17. A nie pełnoletnie osoby.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 11:17
Nie opieram się na swoim otoczeniu, bo to mało miarodajne. Należę natomiast np. do społeczności kilkudziesięciu tysięcy kobiet biznesu - to osoby z różnych środowisk, z różnych miejsc, o różnym statusie społecznym - i zarówno w necie, jak i na spotkaniach z nimi, widzę to, co widzęDDK pisze:Bardziej wiarygodne jest badanie z 2000 osób, czy to co widzisz dookoła? Forum matek i ewentualnie kilkunastu znajomych? Nie można odbierać swojego otoczenia, jako odnośnik do całości społeczeństwa. U mnie wsród 100 najbliższych znajomych co 10 nosi ze sobą nóż/gaz czy coś podobnego, ale nie mogę na tym przypadku wysuwać jakichś wniosków do ogółu społeczeństwa.
No i cloner napisał bardzo dużo prawdy w ostatnim poście - aktualnie nastolatki są chyba tak pewne siebie, jak jeszcze nigdy. Ewa fb, instagrama i innych typu stron robi swoje.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 11:19
Ja też nie pisałam o dorosłychcloner pisze:Pracuję z klientami, zapomniałaś o tym. Widzę każdego dnia setki nastolatek, więc nie pisz głupot o klubach. Do klubów nastolatki nie sa wpuszczane. Pisząc nastolatki mam na mysłi przedział 14-17. A nie pełnoletnie osoby.
futbolowa
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio