Kobiety .... - Strona 45

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8799
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 10:28

futbolowa pisze: I mówi to osoba, która rzuca uwagi o tym, że takie osoby nie mają problemów, tylko są niemiłe?
Oczywiście. Gdyby były miłe, miałyby przyjaciół i pisałyby do nich o problemach, a nie do Ciebie. Tyle.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2239
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 10:32

j1mmy pisze:Ale Klaudyno brutalnie ujmując na rynku matrymonialnym to towar wadliwy , albo fizycznie albo emocjonalnie i to znów trochę jak z owocami w sklepie skoro możesz miec pełnowartościowy to czemu masz brąc ten gorszy z przeceny ? To jest okrutne ale taka jest prawda
Wiem o tym. Właśnie dlatego w ogóle zaczęłam ten temat - żeby poznać Wasz punkt widzenia na temat gustu i "każda potwora" ;)

Wydaje mi się, że najgorsze jest właśnie to uchybienia na poziomie emocjonalnym. W kwestii wyglądu można trochę nadrobić + przyjmijmy, że każdemu podoba się co innego, ale jeśli w dzieczynie siedzą kompleksy i ogólnie ma zrytą psychę, to ciężko to przeskoczyć.

Poznałam np. sporo osób, które są po operacji wady zgryzu albo np. dużo schudły - zmieniły się na zewnątrz, ale w środku wszystko siedzi. Pamięć o wieloletniej traumie, ciągłym dręczeniu i wszystkich tych tekstach, jakie się słyszało, zostaje w ludziach. Myślę jednak, że z psychologiem da się sporo przepracować.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 10:35

cloner pisze:
futbolowa pisze: I mówi to osoba, która rzuca uwagi o tym, że takie osoby nie mają problemów, tylko są niemiłe?
Oczywiście. Gdyby były miłe, miałyby przyjaciół i pisałyby do nich o problemach, a nie do Ciebie. Tyle.
To nie jest prawda. Ludzie, którzy nie przeżyli tego samego, nie zawsze są w stanie zrozumieć, jak taki człowiek się czuje. Poza tym czasem łatwiej jest otworzyć się przed kimś obcym, to proste.

To, że ktoś jest brzydki, nie znaczy, że nie ma przyjaciół, przyjmujesz naprawdę dziwaczne założenia.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 10:37

futbolowa pisze: To, że ktoś jest brzydki, nie znaczy, że nie ma przyjaciół, przyjmujesz naprawdę dziwaczne założenia.
Ani razu tego nie napisałem. Załozyłem że nie ma przyjaciół bo woli się doradzić obcej osoby niż bliskiej, która ją zna od wielu lat.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 24 sie 2018, 10:38

futbolowa pisze: jestem obiektywna
futbolowa pisze: tak jednocześnie uważam
Pierwsza rzecz, że obiektywizm to " ocenianie czegoś w sposób zgodny ze stanem faktycznym, niezależnie od własnych opinii, uczuć i interesów". A Ty w następnym zdaniu piszesz, że to Twoje zdanie.
futbolowa pisze: ale na etapie 30-50 wielu kobietom dojrzałość bardzo służy.
https://kobieta.wp.pl/najatrakcyjniej-w ... 831531649a
futbolowa pisze: Płeć nie ma tu nic do rzeczy
Podczas gdy panowie uważają, że kobiety są najpiękniejsze w wieku 29 lat, one same twierdzą, że ich najlepszy okres przychodzi dopiero dwa lata później.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 10:45

DDK pisze:
futbolowa pisze: jestem obiektywna
futbolowa pisze: tak jednocześnie uważam
Pierwsza rzecz, że obiektywizm to " ocenianie czegoś w sposób zgodny ze stanem faktycznym, niezależnie od własnych opinii, uczuć i interesów". A Ty w następnym zdaniu piszesz, że to Twoje zdanie.
futbolowa pisze: ale na etapie 30-50 wielu kobietom dojrzałość bardzo służy.
https://kobieta.wp.pl/najatrakcyjniej-w ... 831531649a
futbolowa pisze: Płeć nie ma tu nic do rzeczy
Podczas gdy panowie uważają, że kobiety są najpiękniejsze w wieku 29 lat, one same twierdzą, że ich najlepszy okres przychodzi dopiero dwa lata później.
W artykule, który cytyjesz, jest mowa o tym, że trzydziestolatki są najbardziej ponętne, co potwierdzałoby moje słowa :)

No i to, że coś staram się ocenić obiektywnie, nie znaczy, że nie może być zgodne z moim zdaniem :)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 24 sie 2018, 10:53

Jest też informacja, że najbardziej atrakcyjne są w wieku 29 lat. Oraz:
"a pierwsze oznaki starzenia się widać u nich w wieku 41 lat."
a także:
"Postrzeganie ludzkiego ciała różni się jednak w zależności od płci."

Jeśli chodzi o seksualność:
"podczas gdy panie uważają, że w tym względzie swoją szczytową formę osiągają w wieku 18-29 lat. "
Oraz:
"Dwie trzecie dojrzałych panów chciałoby przy tym mieć sporo młodszą partnerkę."

Jak widać, to te cytowane przezemnie fragmenty trochę nie zgadzają się z tym, co piszesz :)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 11:02

DDK pisze:Jest też informacja, że najbardziej atrakcyjne są w wieku 29 lat. Oraz:
"a pierwsze oznaki starzenia się widać u nich w wieku 41 lat."
a także:
"Postrzeganie ludzkiego ciała różni się jednak w zależności od płci."

Jeśli chodzi o seksualność:
"podczas gdy panie uważają, że w tym względzie swoją szczytową formę osiągają w wieku 18-29 lat. "
Oraz:
"Dwie trzecie dojrzałych panów chciałoby przy tym mieć sporo młodszą partnerkę."

Jak widać, to te cytowane przezemnie fragmenty trochę nie zgadzają się z tym, co piszesz :)
Z różnicą w zakresie płci chodziło mi o coś innego niż sam sposób postrzegania ciała. Bo to brzmiało tak, jakbym nie mogła się wypowiedzieć, bo bycie kobietą zakrzywia punkt widzenia :)

Póki co powołujesz się na jedno badanie z amerykańskiego pisma, przeprowadzone parę ładnych lat temu - dla mnie to mało miarodajne źródło, nawet jeśli zgadzam się z większością ich wniosków. Bardziej wiarygodne jest dla mnie to, co widzę wokół :)

No i nie uznawałabym tu zdania kobiet za mało ważne. To jest właśnie fajne, że nareszcie są one w stanie wyrazić opinię, że czują się najatrakcyjniejsze w życiu. Nastolatka rzadko powie coś takiego.

Po dwudzieste też jest fajnie - bo z reguły nie ma się już pryszczy i młodzieńczego tłuszczyku, ale to jeszcze nie jest to - chociażby dlatego, że nie masz tyle kasy na kosmetyki i ciuchy, ani takiego doświadczenia w makijażu. Dopiero koło trzydziestki się to zmienia - jak już zarabiasz kasę i masz własne, dorosłe życie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 11:05

futbolowa pisze: No i nie uznawałabym tu zdania kobiet za mało ważne. To jest właśnie fajne, że nareszcie są one w stanie wyrazić opinię, że czują się najatrakcyjniejsze w życiu. Nastolatka rzadko powie coś takiego.
Nie znasz dzisiejszych nastolatek. Masz większą styczność ze starszymi od siebie kobietami, głównie matkami wychowującymi dzieci, ktore mają dużo czasu na czytanie książek. Nastolatki teraz mają w ogromnej większosci fajną sylwetkę, wiekszosc ubiera się skąpo, niektóre zakladają tak krótkie szorty że im pośladki widać. A Ty piszesz o nastolatki nie czują się atrakcyjne?

PS z kompleksów zawsze beka na maxa :roftl3:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 24 sie 2018, 11:12

futbolowa pisze: Póki co powołujesz się na jedno badanie z amerykańskiego pisma, przeprowadzone parę ładnych lat temu - dla mnie to mało miarodajne źródło, nawet jeśli zgadzam się z większością ich wniosków. Bardziej wiarygodne jest dla mnie to, co widzę wokół
Bardziej wiarygodne jest badanie z 2000 osób, czy to co widzisz dookoła? Forum matek i ewentualnie kilkunastu znajomych? Nie można odbierać swojego otoczenia, jako odnośnik do całości społeczeństwa. U mnie wsród 100 najbliższych znajomych co 10 nosi ze sobą nóż/gaz czy coś podobnego, ale nie mogę na tym przypadku wysuwać jakichś wniosków do ogółu społeczeństwa.

No i cloner napisał bardzo dużo prawdy w ostatnim poście - aktualnie nastolatki są chyba tak pewne siebie, jak jeszcze nigdy. Ewa fb, instagrama i innych typu stron robi swoje.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 11:12

cloner pisze:
futbolowa pisze: No i nie uznawałabym tu zdania kobiet za mało ważne. To jest właśnie fajne, że nareszcie są one w stanie wyrazić opinię, że czują się najatrakcyjniejsze w życiu. Nastolatka rzadko powie coś takiego.
Nie znasz dzisiejszych nastolatek. Masz większą styczność ze starszymi od siebie kobietami, głównie matkami wychowującymi dzieci, ktore mają dużo czasu na czytanie książek. Nastolatki teraz mają w ogromnej większosci fajną sylwetkę, wiekszosc ubiera się skąpo, niektóre zakladają tak krótkie szorty że im pośladki widać. A Ty piszesz o nastolatki nie czują się atrakcyjne?

PS z kompleksów zawsze beka na maxa :roftl3:
Znam akurat sporo nastolatek, bo udzielam korepetycji, a i w sąsiedztwie sporo małolat miałam do niedawna :D Nawet te, które ubierają się wyzywająco i ostro malują, mają bardzo dużo kompleksów. A może zwłaszcza one - tu nic się nie zmienia od dziesięcioleci :)

Z racji studiów mam też spory kontakt z pedagogami i polonistami - podobno mamy teraz największy odestek samobójstw i aktów autoagresji wśród nastolatków, poziom otyłości też największy w historii. Dużo dzieciaków nie radzi sobie z życiem.

A w klubach, czyli Twoim ulubionym środowisku, zawsze było pełno pewnych siebie małolat, ale to, że się odstawiają, nie znaczy jeszcze, że w środku nie walczą z kompleksami.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 11:15

futbolowa pisze: A w klubach, czyli Twoim ulubionym środowisku, zawsze było pełno pewnych siebie małolat, ale to, że się odstawiają, nie znaczy jeszcze, że w środku nie walczą z kompleksami.
Pracuję z klientami, zapomniałaś o tym. Widzę każdego dnia setki nastolatek, więc nie pisz głupot o klubach. Do klubów nastolatki nie sa wpuszczane. Pisząc nastolatki mam na mysłi przedział 14-17. A nie pełnoletnie osoby.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 11:17

DDK pisze:
futbolowa pisze: Póki co powołujesz się na jedno badanie z amerykańskiego pisma, przeprowadzone parę ładnych lat temu - dla mnie to mało miarodajne źródło, nawet jeśli zgadzam się z większością ich wniosków. Bardziej wiarygodne jest dla mnie to, co widzę wokół
Bardziej wiarygodne jest badanie z 2000 osób, czy to co widzisz dookoła? Forum matek i ewentualnie kilkunastu znajomych? Nie można odbierać swojego otoczenia, jako odnośnik do całości społeczeństwa. U mnie wsród 100 najbliższych znajomych co 10 nosi ze sobą nóż/gaz czy coś podobnego, ale nie mogę na tym przypadku wysuwać jakichś wniosków do ogółu społeczeństwa.

No i cloner napisał bardzo dużo prawdy w ostatnim poście - aktualnie nastolatki są chyba tak pewne siebie, jak jeszcze nigdy. Ewa fb, instagrama i innych typu stron robi swoje.
Nie opieram się na swoim otoczeniu, bo to mało miarodajne. Należę natomiast np. do społeczności kilkudziesięciu tysięcy kobiet biznesu - to osoby z różnych środowisk, z różnych miejsc, o różnym statusie społecznym - i zarówno w necie, jak i na spotkaniach z nimi, widzę to, co widzę :) Wiadomo, że to też jakaś specyficzna grupa społeczna, nie mająca wiele wspólnego np. z lokalnymi matkami, ale nawet wśród matek rządzą tematy w stylu: pazury, kosmetyczki i - o zgrozo - ostrzykiwanie. Do niedawna sądziłam, że to tylko showbiznes, tymczasem nawet w mojej wiosce laski ostrzykują twarze, powiększają usta itd.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 11:19

cloner pisze:
futbolowa pisze: A w klubach, czyli Twoim ulubionym środowisku, zawsze było pełno pewnych siebie małolat, ale to, że się odstawiają, nie znaczy jeszcze, że w środku nie walczą z kompleksami.
Pracuję z klientami, zapomniałaś o tym. Widzę każdego dnia setki nastolatek, więc nie pisz głupot o klubach. Do klubów nastolatki nie sa wpuszczane. Pisząc nastolatki mam na mysłi przedział 14-17. A nie pełnoletnie osoby.
Ja też nie pisałam o dorosłych :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 11:20

futbolowa pisze: Ja też nie pisałam o dorosłych
jak nie? piszesz o klubach :rotfl: zdecyduj sie w koncu, bo się plączesz w zeznaniach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”