Mariano prawdopodobnie nie zbawi ataku Realu, ale jako opcja do rotacji, na rynku, gdzie brak dobrych środkowych napastników - podpisanie ogranego i dobrego gracza z dosyć mocnej ligi to bardzo dobry transfer. Isco, Asensio, Benzema, Mariano, Bale, Vazquez na trzy pozycje (jak wróci już Modrić) - dopóki zdrowy jest Walijczyk i Benzema trafia dobrze w piłkę przy setkach, wygląda to lepiej niż np. ja przypuszczałem przed sezonem. Prawdą jest też to co pisze @Plutek, że Mariano jest wystarczająco młody by wskoczyć na półkę wyżej. Tutaj i tak wszystko (albo wyjątkowo dużo) będzie zależeć od zdrowia Bale'a. Zadowolenie z tym transferem wynika też z faktu, że istniało ryzyko zostania z Mayoralem i De Tomasem. To byłoby spore nieporozumienie.
Najciekawiej na ten moment zapowiada się rywalizacja Asensio z Isco. Bardzo podobało mi się w dwóch meczach, że z jednej strony Marco rozciągał grę, a z drugiej aktywnie uczestniczył w rozgrywaniu i łączył formacje schodząc niekiedy do środka. To bardzo cenna charakterystyka przy 4-3-3. Isco z kolei w trzyosobowej formacji w pomocy jest "ciałem obcym" - nie grał źle (świetna asysta do Bale'a), ale musi grać wyżej.