Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kesz » 31 sie 2018, 19:18

Diamen23 pisze: trochę mnie dziwi ten entuzjazm. Perez kupuje za 40 mln zielonych kolesia, którego rok temu odpalił za paczkę frytek i daje mu legendarny numer "7" z któym biegali Ronaldo i Raul. Mariano odchodząc z Realu miał zawrotną statystykę 1 gola z lidze hiszpańskiej. Czyżby Perez odwracał uwagę pitoląc o Interze od swojej indolencji transferowej?
40 mln to chyba była klauzula, Real zapewnił sobie prawo pierwokupu Mariano za konkretny procent tej kwoty. Nie przeszedł do Królewskich za 40 mln...

Co do "7" dla Mariano... Kogo to obchodzi?
Real tym krokiem może chce pokazać, że nie ma zamiaru bawić się w tworzenie legendarnych numerów, w wielu miejscach do koszulek podchodzi się jak z narzuceniem odpowiedzialności. Dostajesz numer po Beckhamie, to masz być drugim Beckhamem, dostajesz w Brazylii numer 10? masz być nowym Pele, 9-ke? masz być Ronaldo. Dla Mariano przejęcie numeru po CR7 na pewno jest wyróżnieniem, ale nie wierzę by ktoś w klubie nakładał na niego presję typu "masz tą koszulkę a to zobowiązuje" nic z tych rzeczy. Moim zdaniem, bardzo dobrze. Poza tym to taki mały pstryczek w stronę Ronaldo w stylu "Słuchaj stary, zapisałeś się w historii klubu, jesteś jego legendą ale ołtarzyka Ci stawiać nie będziemy".

Swoją drogą Mayoral wylądował w Levante na wypożyczeniu. Ciekaw jestem jego postawy. W sumie kiedy Real podebrał Sevilli Mariano, to myślałem, że Mayoral trafi na wypożyczenie właśnie do Sevilli, ale jak widać stało się inaczej.

Wróć do „Hiszpania”