Był sędzią technicznym, gdy kibicował Juve a jak był głównym to już nie kibicował? Jakoś tak opacznie napisałeś
Wiem o co Ci Tomek chodzi, ale tak już we Włoszech jest, że jak sędzia da Milanowi, Interowi czy Romie karnego z kapelusza to co najwyżej kibice, którzy tych klubów nie lubią grzmią w Internecie. Jak Juve dostanie takiego karnego to włoski twitter grzmi. Cóż poradzisz.
Ludzie się wkurwiają, bo Juve jest gloryfikowane w mediach i prasie a reszta ekip już takiej przychylności nie ma.
Dla przykładu, Prezes włoskiego związku, po wyrzuceniu, Milanu z pucharów powiedział, że nie uważa by nierówne potraktowanie Milanu przez UEFĘ względem np; PSG było problemem włoskiego futbolu, ale kiedy Juve w finale LM straciło gola w kontrowersyjnych okolicznościach to wtedy był już problem i gadkę miał pretensjonalną do UEFY.
Sky przez dwa dni odliczające na pasku godziny do meczu Juve A - Juve B, po transferze Ronaldo...
Ja nie mam Sky, to największa chyba telewizja sportowa we Włoszech, ludzie są zniesmaczeni projuventusowską polityką tej telewizji, wystarczy poczytać trochę w internecie.
Może to też kwestia typowej frustracji, bo Juve jakby nie było panuje długo we Włoszech, zdecydowanie za długo...