Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kesz » 02 wrz 2018, 10:46

Co do Casemiro, to problemem jest brak wartościowego zmiennika. Llorente wyraźnie nie cieszy się zaufaniem.
Zastanawiam się czy przypadkiem nie warto spróbować z Modriciem na tej pozycji w sytuacji jak Casemiro nie wyrabia. Modrić potrafi walczyć o piłkę i ją rozegrać a wtedy z przodu zrobiło by się miejsce dla Isco który wczoraj z ławki ładnie się wprowadził do gry.

Jak wspomniałem, wyniki Realu cieszą ale poczekajmy na mocniejszego rywala. Na razie jest nieco odwrotnie jak w poprzednim sezonie, gdzie udało się wygrać Superpuchar Europy i Hiszpanii a później w lidze tracenie seryjnie punktów i przegrany sezon na starcie. Aktualnie przegrana w superpucharze z Atletico ale za to w lidze idzie naprawdę nieźle a z głównych przeciwników do tytułu już rywale tracą punkty. Ateltico przegrało z Celtą.

Ja przy tych zmianach przed sezonem byłem sceptyczny co do wyników w tym sezonie i w sumie to podtrzymuje. W tym sezonie Barcelona będzie faworytem na wszystkich frontach, ale wierzę, że Real może mnie zaskoczy i mimo tych wszystkich problemów nagle pokaże niedowiarkom, że Real to nie Zidane czy CR7 ale solidny zespół naprawdę świetnych piłkarzy. W końcu mimo, że z zespołu odeszli tacy zawodnicy jak Kovacić czy CR7, to nadal kadrowo Real Madryt jest czołowym klubem na Świecie.

Czas pokaże.

Wróć do „Hiszpania”