Czego obecnie słuchacie ?

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Czego obecnie słuchacie ?

Post autor: Kesz » 04 wrz 2018, 18:36

Nie jestem fanatykiem religijnym. Jestem wierzącym ale nie praktykuje, ponieważ nie uznaje obecnej instytucji kościoła i tego jak funkcjonuje.
Czemu o tym wspominam? bo mam zamiar polecić świetny zespół i chodzi mi o Elevation Worship ale w sumie nie tylko, właściwie chodzi o sam gatunek. Zespół ten specjalizuje się w tzw. gatunku hillsong czyli utwory z przesłaniem religijnym. Jednak obojętnie czy jesteś wierzącym czy nie, warto posłuchać bo utwory grane przez nich są naprawdę świetne. Też nie ma sensu komentować zachowań, bo spotkałem się z komentarzami, że "wygląda to jak zgrupowanie sekty" - Naprawdę lepiej się wstrzymać od takich komentarzy, zachować je dla siebie, ludzie różnie podchodzą do tego typu tematów jedni się bardziej angażują a inni mniej a jeszcze innych zupełnie to nie obchodzi. W tym wszystkim jednak chodzi o muzykę i ta nie powinna tworzyć podziałów. Dlatego też polecam Elevation Worship. Świetne utwory jakie niesamowicie uspokajają. Gdzieś człowiek wróci po pracy, zaparzy herbatę, weźmie kocyk, usiądzie w fotelu czy położy się na kanapie i idzie chillout a ta muzyka potrafi niezwykle odprężyć, więc zachęcam.

Tu taki bonus na start, utwór tj. startuje od 2 min 41s

Dzięki temu utworowi zainteresowałem się gatunkiem, usłyszałem go w momencie jak w internecie był robiony konkurs wokalny. Wówczas dzieciak wraz ze swoim bratem nagrali utwór i tu możecie go znaleźć :

oryginał tutaj :

Warto podkreślić, że atmosfery na koncertach może im pozazdrościć wiele topowych zespołów.

Polecam, obojętne co kto myśli idzie przy tym fajnie się wyciszyć.

:wink:

Propo Hillsongów. To nie tylko takie można usłyszeć. Tutaj jeszcze wrzucę utwór wejściowy na ring Bensona Hendersona z UFC

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”