W telewizji nadali

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc » 06 paź 2005, 23:22

TVP1 emitowało dzisiaj jeden z najlepszych filmów mafijnych jakie widziałem. Tytuł tego dzieła to "Bella Mafia". Oglądałem ten film za małolata prz czym nie rozumiałem praktycznie nic. Jak zobaczyłem dzisiaj pierwszą część to aż mnie tknęło. Kto nie oglądał niech żałuje 8) Jedyne co mogę Wam polecić to druga część filmu, która zostanie wyemitowana w przyszły czwartek! Dla wielbicieli takich filmów jest to pora nie do przeoczenia!

W skrócie opis ze strony www.filmweb.pl

Dwuczęściowa historia sycylijskiej rodziny mafijnej. Michael Luciano uwiódłszy piękną Sophię (Nastassja Kinski), natychmiast ją porzuca. Wkrótce pada ofiarą mafijnych porachunków. Sophia w tajemnicy rodzi syna Lukę (James Marsden) i oddaje go na wychowanie, po czym wychodzi za jednego z braci Michaela, nie podejrzewając nawet, że przeznaczenie szykuje jej los Jokasty, matki i żony Edypa.

W pierwszym odcinku Luka morduje nieświadomie swoją rodzinę. Jak pisze w opisie wyużej Sophia oddaje syna na wychowanie po czym przejmuje go mafia nienawidząca rodziny Luciano. Luka ma za zadanie wymordować wszystko, niewiedząc, że zabija swoich krewnych. Kobiety postanawiają się zemścić za krzywdy wyrządzone ich rodzinie. Naprawdę polecam!

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”