Miałem robić 2 edycję typera LM, ale rzadziej wchodziłem na forum i jakoś wypadło mi to z głowy. I tak sobie pomyślałem - za tydzień inauguracja sezonu w skokach narciarskich. Może by tak zrobić typerka? Od razu mówię, że to nie byłoby typowanie pierwszej 10 co kolejkę, tylko bardziej rozbudowane typowanie (m.in. z minusowymi punktami za udzielenie błędnej odpowiedzi na zadane pytanie - dla większej dramaturgii), ale póki co nie będę się rozpisywał, bo najpierw chciałbym zobaczyć, czy będzie ktoś chętny.
1. WiernyKibic
============
ZASADY:
*W każdej kolejce typujemy:
TOP5 konkursu indywidualnego/TOP3 konkursu drużynowego
+ odpowiadamy na 3 pytania + JEŚLI JEST KONKURS DRUŻYNOWY TO POJAWIA SIĘ 4. PYTANIE
*Za poprawną odpowiedź na pytanie dostajemy punkty podane w nawiasie. Jeśli źle odpowiemy, to dostajemy minusowe punkty (podane w nawiasie). Np. jak za pytanie X jest 3 pkt i odpowiemy dobrze, dostajemy 3 pkt. Jeśli odpowiemy źle, dostajemy -3 pkt.
*MOŻNA TYPOWAĆ DO MOMENTU ROZPOCZĘCIA KONKURSU I ANI MINUTY PÓŹNIEJ
PUNKTACJA:
*poprawne wytypowanie zwycięzcy konkursu indywidualnego/drużynowego - 4pkt
*poprawne wytypowanie miejsc 2-5 w konkursie indywidualnym i 2-3 w konkursie drużynowym - 2 pkt
*jeśli chodzi o pytania to w każdym będzie inna punktacja zależna od poziomu trudności pytania