Elche CF (zbiorczy)

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: STRUMYK » 09 paź 2005, 21:23

Nie tylko interesuje mnie ta liga. Hehe. Mam co prawda 24 lata, ale o piłce wiem już bardzo, bardzo dużo. Na poważniej zacząłem się interesować piłką w szkole średniej. A więc zaczęłem kupować gazety i z czasem ogladać mecze :wink: . Zrozumienie tego sportu przyszło mi dość łatwo. Pierwszą wielką imprezą było dla mnie Euro 96 i od tej nie odpuszczam już żadnych :).
Z początku głównie interesowała mnie liga polska, ale teraz to się bardzo zmieniło. Dziś dla mnie numerem jeden jest liga hiszpańska. Mam do dyspozycji Canal Plus i Polsat Sport to trochę meczy w roku się zobaczy. Na żywo mecze oglądałem tylko w kraju, ale to też się może zmieni. Śledzę też oczywiście inne ligi takie jak włoska, niemiecka, holenderska czy portugalska. Ligi z Ameryki Południowej także mnie interesują. A dlaczego liga hiszpańska? Główne powody to dla mnie używanie techniki, błyskotliwości, finezji i pięknych zagrań w Primerze i Segundzie :). A jako, że stadiony nie są najgorsze a nawet bardzo przyzwoite to nie dam sobie wmówić, że jest lepsza liga. Jeśli zaś chodzi o preferencje klubowe to większą sympatię mam do Barcelony niż do Realu. Innymi drużynami jednak nie gardzę i jak mi się trafi to oglądam zarówno Valencię jak i Deportivo czy też Atletico. Gdyby jednak Frankowski nie trafił do Elche Cf to i jak byłbym nadal przy swoim :). I wiecie co jest najfantastyczniejsze w tym wszystkim? Moment zdobycia gola przez gospodarzy w danym meczu. Tego się nie da opisać ani niczym wyrazić. To trzeba albo zobaczyć albo usłyszeć.

Tenerife jest dobrym klubem, bo mają kibiców i ładny stadion Heliodoro R. Lopez :))) Jeśli ta drużyna się weźmie w garść to w ciągu 2 lat powróci do La Liga... kibice też muszą im pomóc w awansie.

Wróć do „Hiszpania”