Przechodząc do sedna, bo o to w tym poście ma chodzić.
1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP):
W tej kategorii zawsze wpisywało się (przeważnie) te same twarze, jak i koledzy wyżej i ja w tym roku zmieniam tendencję.
matt_ - mój faworyt, wszędzie go pełno, rzeczowe i treściwe posty, wysoka kultura, przejęcie po mnie BPU, pełen szacunek nie tylko za ten rok, ale i cały pobyt na forum. Dobrze że został z nami.
WiernyKibic - za chęci do organizowania najpierw typera Ligi Mistrzów, a potem skoków narciarskich. Poza tym jest aktywny w tematach bukmacherskich i stanowi siłę hiszpańskiej części forum.
piotrcies - jak słusznie Kluchman zauważył - Piotrka jest na forum pełno i ciężko sobie wyobrazić dzień by nie przeczytać jakiegokolwiek jego postu. Dobra dusza forum, nadaje ton z Kacprem, choć w większości ich wspólna twórczość to typowe posty bez treści. Mimo wszystko warty wyróżnienia.
2. Debiut roku (Rookie Challenge ):
W tym roku mam dwóch swoich wyraźnych faworytów.
Pierwszy z nich to MK92, tak się złożyło, że wraz z pojawieniem się Eleven moje zainteresowanie ligą włoską wzrosło to i tematy Serie A odwiedzam z dużą chęcią, topic Milanu był swego czasu jednym z moich ulubionych, gdzie seba, mete i reszta ekipy dzień w dzień narzekali na Gallianiego. Wracając do MK92 to właśnie z racji, że czytam praktycznie każdy post w temacie Rossonerich to szybko zapadł mi w pamięci.
Dalej filion, kolejny hiszpański nabytek co cieszy, dodatkowo częsty bywalec "Piłkarskich pytań", szkoda tylko że kibicuje tej niewłaściwej drużynie z LaLigi.
3. Najsłabsze ogniwo forum:
League, człowiek link. Kopiuj-wklej. Do tego wieczne napinki.
ozob, to samo co wyżej. Nie udzielam się w temacie politycznym, ale daleko mi do jego poglądów.
4. Największy piłkarski znawca:
Cement - jego zajawka ligami z Ameryki Południowej czy Północnej to jedno, posty z Primera Division to drugie, niesamowicie szanuję za to i cieszę się, że wstawia opisy meczów mojej ukochanej ligi, które nie zawsze jest mi dane oglądać.
fekalia - tym razem strona włoska, niesamowita wiedza na temat Calcio.
matt_ - sporo pisze na wiele tematów piłkarskich, to samo co filion, aktywny w "Piłkarskich pytaniach".
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać:
Sergek bez dwóch zdań, nie tylko na forum, ale i w prawdziwym życiu jestem straszną marudą - to co pisałem rok temu, patrząc na nasz wiek i charaktery myślę, że byśmy się dogadali.
6. Największy dowcipniś:
Tu niezmiennie moim faworytem jest ubek (zmień mu ktoś ten paskudny nick), dalej Delpiero i ogół wrzucający śmieszne rzeczy do "Zwały".
7. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?:
Tutaj moim wyraźnym faworytem jest blackmore, bardzo dobrze się go czytało, bardzo dobrze się z nim dyskutowało, pisał o lidze, którą lubię oglądać stąd bardzo go na forum brakuje. Szkoda, że odchodzą takie osoby, które nie dość że dysponowały ogromną kulturą osobistą to jeszcze pisały świetne posty. Dalej stawiam na Sammyy'ego, kolejny wyraźny ubytek, tym razem dla piłki iberyjskiej, Valencia się powoli odradza (tak mamy na forum chyba jedynie dzidka, który kibicuje Nietoperzom), a i o lidze portugalskiej pisał. na trzecim miejscu grzegorzfcb, nominowałem go w poprzednich edycjach do "Największego piłkarskiego znawcy", teraz umieszczam go tutaj. Ogromna wiedza o Primera Division, mimo że nie udzielał się tam aż tak obszernie, a szkoda.
8. Największy dziwak:
Raz potrafi pisać normalnie, a raz napinać się godzinami - cloner, mimo wszystko szanuję za upór w poprawianiu innych, mi pomógł z jednym słowem, złego nie robi.
9. Najlepszy mod:
Tutaj krótko, Piotrek i J1mmy, którzy rzucili mi się w oczy w przeciągu tego roku najbardziej.
10. Najlepszy avatar:
Krowa Kluchmana, dzieło sztuki ubeka i Jack fieldy'ego.
11. Wydarzenie roku na forum:
Wydarzenie tego roku? Oczywiście powrót Kamila, dobrze go znów widzieć na forum
12. Kto poczynił największy postęp:
To samo co Diamen, Ilka dla mnie bardziej zauważalna.
13. Najbardziej pomocny użytkownik:
czubatka za rozwiewanie wątpliwości technicznych, Kluchman sporo się też udziela w tej kwestii, ponadto Seba za sprawy odżywiania i ćwiczeń.
14. Najfajniejszy użytkownik:
Wyróżnię przede wszystkim DDK, którego miałem okazję poznać, ponadto bardzo lubię foruming ubeka (pisałem już żeby ktoś mu zmienił ten nick? chyba nie) i oczywiście Kamil z cyferkami. Mniej napinek tylko!