Gry...

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post autor: Kesz » 09 gru 2018, 21:44

Sobie dziś przeszedłem Wiedźmina 3 i to było moje pierwsze przejście gry. Zajęło mi to wiele czasu, ale robiłem grę na 100% więc wykonałem wszystkie zadania poboczne, zadania ukryte, zadania główne, poszukiwania i zlecenia a także wszystkie pytajniki na mapach. Niestety nie udało mi się gry przejść na 100% ... Nie wykonałem zadania jaskinia snów gdyż wcześniej wykonałem zadanie zw. zabiciem Olbrzyma. W sumie zrobiłem te zadanie całkiem przypadkowo, szukając rynsztunków nadziałem się na ten quest i już go pociągnąłem do końca, do tego za późno zwróciłem uwagę, że mam jakieś zadanie jakiego już wykonać nie mogę i nawet nie mogłem wczytać gry od danego momentu. Po zabiciu Olbrzyma trafiłem na Zamek gdzie doszło do masakry zw. z niedźwiedziami i zginął tam jeden z npc'ów zadania "jaskinia snów" przez co nie mogłem już go zrobić, no ale było to jedynie zadanie poboczne związane z jakimiś duchami dzikiego gonu gdzie w nagrodę bym dostał 200 orenów. Mało znaczące.

Udało mi się odblokować zakończenie gdzie Ciri...
Spoiler:
Ogólnie zakończenie strasznie zagrało na uczuciach bo ...
Spoiler:
Zostały mi do przejścia jeszcze dlc ale sporo z nich zrobiłem jeszcze przed ukończeniem podstawowej fabuły.

Kawał dobrej gry. Mam nadzieję, że RED'si zrobią Wiedźmina 4. Chociaż po działaniach Sapkowskiego i tym, że RED'si coś wspominali o trylogii Wiedźmina, mam obawy, że próżne nadzieje... No ale kto wie? Jestem też przekonany, że spotkamy Ciri w Cyberpunku 2077 tym bardziej, że w rozmowie po jej odnalezieniu sama Ciri wspomina, że odwiedziła Świat gdzie ludzie mieli metal w głowie i latały statki więc jestem przekonany, że przynajmniej easter egg w Cyberpunk pojawi się w zw. z Ciri.

Tym samym Wiedźmin 1, Wiedźmin 2 i Wiedźmin 3 ukończone no na niemal 100% bo w każdej z tych gier starałem się wszystkie zadania wykonywać, także te najbardziej ukryte i mało znaczące. To samo mam zamiar zrobić z dlc Wiedźmina 3.

Wróć do „Hyde Park”