Netflix, Showmax i inne VOD

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Netflix, Showmax i inne VOD

Post autor: Diamen23 » 12 gru 2018, 12:51

moje rozwiązanie na telewizję - MiBox od Xiaomi. Urządzenie za 250 zł, z Androidem, ściągnąłem sobie Kodi, do którego można sobie dociągać pluginy. Wśród pluginów między innymi takie do AcePlayera czy do filmów od polskich providerów. Ten drugi najzwyczajniej w świecie poszukuje podanego filmu na wszystkich cda, zalukaj i kilkunastu innych providerach i listuje Ci te filmy wg ich jakości, dostępności lektora - każdy film praktycznie dostępny, nie uświadczyłem jak na razie problemów z buforowaniem itp., a jakość świetna.
Mecze, tu trochę gorzej, bo zdarzają się przycinki i trzeba znaleźć odpowiedniego streama, ale cóż, mój dostawca telewizji oczekiwał 150 zł miesięcznie za pakiety z Eleven, więc wybrałem tańszą opcję. Zaleta to na pewno oglądanie tego co się chce, mogę oglądać z fajnym angielskim, a nie z jakimiś Kapicami, jakość acestreamów zwykle bardzo dobra.
Urządzonko ma jednak małe problemy, czasami traci sieć i trzeba się z nią na nowo połączyć. Problem mam też z aplikacją Netflixa, niestety z uwagi na zabezpieczenia Netflixa nie jestem w stanie przesyłać obraz na mój telewizor, więc może warto pomyśleć o jakimś droższym urządzonku, chyba że komuś wystarczają powyższe zastosowania ;)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”