Popieram popierającego.Smithu pisze:Popieram, po prostu nawet nie ma co dodac.
Eee nie dramatyzujmy.kupa69 pisze:To co powiem będzie pewnie naiwne, ale należy jak najwięcej ludziom wpajać, że każdy jeden głos jest równie ważny i że nie wolno wychodzić z podobnego założenia, o którym wspomniałem powyżej.
Czy po to walczyliśmy o niepodległość ?!
Czy po to walczyliśmy o wolną Polskę ??!!
Czy po to walczyliśmy o DEMOKRACJĘ ???!!!
Dorota Gawryluk: Bronisław Geremek mówił kiedyś, że nie dojrzało do demokracji.
Janusz Korwin-Mikke: Ja nie jestem demokratą. Czy ja wyglądam na demokratę? Niech mnie pani nie obraża!
Dorota Gawryluk: Ja tylko cytuję Bronisława Geremka.
Janusz Korwin-Mikke: Ja jestem normalnym człowiekiem. Otóż w języku polskim zawsze się mówiło: z przodu łata, z tyłu łata idzie sobie demokrata. Tylko dzisiaj, w tym chorym społeczeństwie demokracja to jest coś dobrego. Sytuacja, w której dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu ma jeden głos jest nie do zniesienia. To co się dzieje na świecie, to jest efekt działania demokracji.
Przy okazji JKM stwierdził, że wygra KaczyńskiJanusz Korwin-Mikke: Stworzyliśmy totalitarną dyktaturę większości, czyli durniów. Mi jest wszystko jedno, czy ministrem edukacji jest ktośtam z LPR-u, czy ministrem jest ktoś z Unii Pracy, bo jeden powie, że w szkole będą trzy godziny dziennie religii, a drugi powie, że w szkole nie będzie w ogóle religii. Z naszego punktu widzenia nie powinno być w ogóle ministra oświaty, jeden sobie posyła dziecko do szkoły, gdzie są trzy godziny dziennie religii, a drugi posyła dziecko do szkoły, gdzie w ogóle nie ma religii. To rodzice decydują, a nie minister, który jest niepotrzebny i szkodliwy.
Małysza może nie, ale Baranina to ciekawa kandydatura.Smithu pisze:Malysz, walesa, baranina, maradona tez maja bogata, chcialbys ich na el presidente