Jak dla mnie to Lewy w tym roku nawet na 5 nie zasługuje. I będę bardzo zdziwiona jak się w niej znajdzie, a pewnie się znajdzie. Dla Polski w tym roku nic nie osiągnął. Co innego Kurek, który na podium powinien być.Tomusmc pisze:Lewy (piłkarz) mimo wszystko ma świetne wyniki w Europie. Jestem jednym z najlepszych strzelców w top 5 w całym roku, najlepszy strzelec fazy grupowej LM. Nie poszło mu w Reprezentacji, ale kto tam dał radę? Nikt. Na nagrodę oczywiście nie zasługuje
Ja bym wymienił Marcina na Andrzeja. Bardzo szanuję jego wyczyn, ale czy można to nazwać sportem? Sportowcy uprawiają daną dyscyplinę na co dzień, a tu było jedno zejście i nominacja. Fakt, wyczyn jak najbardziej godny uwagi, ale nie nadaje się do tego plebiscytu
No właśnie Bargiel zrobił niesamowity wyczyn, no ale nie na Sportowca Roku gdzie większość z tych nominowanych trenuje swoją dyscyplinę od dzieciaka i poświęca jej cale Zycie. Byłoby to bardzo niesprawiedliwe gdyby on znalazł się w trójce np. Kosztem złotej sztafety.